Thursday, January 27, 2011

Pukul 4 pagi dah kena prank !

Alkisahnya
sedang aku bermimpi hampir-hampir berkahwin dgn putera raja malam tadi
handpone aku pulak buat kacau menyanyi lagu "Stacy-Jahat"



Aku : helo
Yana : kak dillaaa !!!!!!!!!
Aku : [(dlm hati) adess..bingit tinge aku kau jerit-jerit nih] yerr...nape yang?
Yana : kak dilla dh boleh check posting lah. nih yana tgk kt abg mat punye FB nih. dia dapat Kedahla kak !
Aku : abg mat? kau jgnlah percaya kat dia..dia tipu aje tuu
Yana : eh, betullah kak dilla. die cakap die dapat Kedah nih
Aku : (jantung bagai nk pecah berdegup sbb excited melampau)
          ye ke yana?!!! (suara serak-serak basah bangun tido)
Yana : betullah kak dilla. wahhh...sedapnya suara bangun tdo
Aku : erks. ye ke? hihi. (dlm hati mmg mengharap Fatah boleh call pukul 4 pagi lah lepas nih.haha)
Yana : sorry kak ganggu akak jeh
Aku : eh takpelah (senyum gile luas sampai telinga)



Golek sana
Golek sini
Ah! Tak dapat tido balik pulak sbb gembira punya pasal dgr nak dipostingkan!
Sudah lebih 2 bulan kami menganggur after habis belajar since bulan November hari tuh
Oh...bestnyeee............zzzz...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bunyi tapak kaki abah and mak menderu ke dapur menggegar suasana pagi
Oh oh..nak bangun awal nak gtau hal penting nih (dgn penuh harapan)
G toilet, gosok gigi and cucilah sume yg boleh dicuci

Aku : abah, dgr cite posting tau arini (smbil menekan punat ON pd laptop)
Abah : (tiada respon)

Aku : mak, kawan kite call pagi td gitau dh tau result posting (sambil tunggu window loading)
Mak : ye ke kak? (dgn nada malas layan sbb busy nak g ofis)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lagu Stacy Jahat berkumandang lagi

Zirah : Helo Fadh, hg dh dapat posting ka?
Aku : Takdelah. Ade budak kol aku pukul 4 pagi tadi
Zirah : Mana dia tahu? Aku check takdak pun
Aku : Ya ka weyy?? Dia tgk wall si tut tut kat FB
Zirah : Ala..si tut tut tuh bergurau ja. Hg macamlah tak kenai dia
Aku : Aku tau. Tapi cara budak junior tuh gtau aku mcm beriya sangat. Tak dan tunggu pagi dah kol dah
Zirah : Hurm..takpalah. Aku cuma nak tanya hak tu ja. Salam
Aku : Sorrylah kalau aku info hg salah. Salam

klik!. Hp dibaling ke atas bantal.
Terus menghalakan mouse ke status si tut tut
Terus rasa nak menyumpah dalam wall sendiri.
Tangan ligat menaip status baru.

Jgn main-mainlah dgn posting nih
Its something that people is soo eager to know
And I am so frustrated now to know that im pranked
 Tensen2

8 beautiful judges:

missnadia said...

ohh yeke kene prank? tp betul2 kan dah dpt tau result posting. nnt btau ye dpt mane! :))

Puan Besar Shag Yahaya said...

Lah. Nak prank pun, cari lah point lain. Shag boleh rasa kot. Sebab kita dah gembira gila dapat kerja. Lepas tu, rupanya dusta! Ceit. Sakit nya hati den.

Sabar jela Kak Dilla sayam. Banyakkan berdoa. Shag doakan Kak Dilla dapat lah posting dgn cepat. AMIN!

apakportefeuille said...

mesti time ni dah tau kan dpt posting mana??tahniah k

Tuan Penasihat said...

hahahahaha...
TP pernah dapat surat jabatan cakap kena g kursus 6 bulan kat uni oxford bhg pendakwaan.
masa dapat tu jadi terkedu gak sebab surat tu memang real. lama berapa hari pas tu baru tau kena prank. cis...

ieMa ackLes said...

sabar erk kak dila..
nnt ad la rezeki 2..
chill (^_^)

Mohd Ridhuan said...

sabar2...
nok wat gano...

Mr. TN_SkY said...

ehehhe..ciannya..neway xsbar2 eh nk dpt result posting? :-D

JELAS SAHABAT BUKAN SEBARANG SAHABAT, SAYANG SEMUA

cik teynteyn said...

alamak .. kesian nya . tape2 , wish u luck . +__+

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...