Tuesday, January 11, 2011

Cabaran kesepuluh : Kedah memang bole bikin badan GEMOK ^_^

Tajuk di atas memang tidak sepatutnya ada wajah tersenyum di hujung ayat
Tp kerana sy amat merindui KEDAH, jadi sy letak jugeee

Setelah keje asek menipu challenge 30 hari blog ini
akhirnya sy sampai juga ke cabaran ke 10 pd hari yang ke bape puluh ntah
Haha
Sepatutnya buat straight takde kona-kona (bak kata kak Fatimah dlm dialek kelantan)
Tapi sy bukan setakat kona, siap masuk T-junction, masuk toilet buang air dlu and siap shopping barulah nak back on track
Ape punye blogger daa..aiya
Sila jgn tiru mcm sy ye (kecuali perwatakan sy yg comel. Erk.)

Jum sy nak share tentang challenge sy yg kesepuluh
iaitu

* Day 10 – A photo of our favorite place to eat

Sy sudah lebeh 5 thn setengah menjadi warga negeri Kedah krn mendpt peluang study di sana
And bg korang, korang dan korang (smbil tuding jari ke kanan dan kiri) mmg rugi kalau tak penah jejak kaki kat cni
Sebab ape?
Sbb MAKANAN MAKANAN MAKANAN MAKANAN MAKANAN MAKANAN kat cni sumenye sedap
eksotik
macam-macam
murah nak mampos ! (yg ini yg plg masyuk)
tak jemu walaupun tatap resepi sama

Dgn berbesar hati dan perut
saya nak share beberapa keping gambar sy dan kawan-kawan dunia akhirat saya yg sedang menjamu selera di merata restoran di Kedah
Jum cek it out yo ! ^O^ (teruja!!)

 Lokasi : Area Hutan Kg, Alor Setar

 Lokasi : stadium negeri, Alor Setar

 Lokasi : Pusat Karaoke Hijau Kuning, Alor Setar

 Lokasi : Nasi rendang, Jitra

Hutan Kg, Jitra


 McD City Plaza, Alor Setar

 Menara Alor Setar

 Pizza Hut, Jitra

 Alor Setar

 Alor Setar

 Alor Setar

 Hutan Kg, Alor Setar

 Hutan Kg, Alor Setar

 Hutan Kg, Alor Setar

 Titi Gajah, Alor Setar

 Hutan Kg, Alor Setar

 Restoran Hijrah, Titi Gajah (Dpn lapangan terbang Alor Setar)

 Restoran Hijrah

 Sarapan di rumah sewa. Makanan dari gerai-gerai tepi jalan Jitra

 Titi Gajah, Alor Setar

 Besar gile gelas dia. Hanya di Titi Gajah, Alor Setar

 Titi Gajah, Alor Setar

 Air Kendongdong + asam

 Football Marche, Jitra

 Depan Airport Alor Setar

 Depan Airport Alor Setar

 Nasi goreng ketam kat area Pejabat Pendaftaran Jitra

 Basuh tangan dgn air perahan limau. Hanya di Jitra

 Gerai bukak sampai 5 pagi depan area rumah sewa Tmn. Mahsuri, Jitra

 D'Kelubi, Jitra

 D'Kelubi, Jitra

 Nasi Ayam Tat, Alor Setar

 Restoran Naga. Wang Tepus, Jitra.

 Alor Setar

Kenny's, Alor Setar

Dee Pumpong, Alor Setar. Susunan lauk dia plg panjang di Kedah. Dari pintu depan sampailah pintu belakang.

 Pizza Hut, Tesco Mergong, Alor Setar

 KFC Jitra

 Pizza Hut, Jitra

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kisah dulu-dulu masa saya belajar mmg best pusing-pusing Kedah cari makan
Skrg tak boleh sbb kene jaga kesihatan badan
Sekarang tak perlu susah-susah kuar duet makan makanan sedap
Sebab sy dah ada shake paling sedap dalam dunia iaitu

HERBALIFE







7 beautiful judges:

elly_yana27 said...

nafsu2...
g men jauh2!!!

[MiSs1904] said...

weh..ko ade gmbr ak ngn banji tu..!!

waahh...gmbr ak pgg glas besar tu jugak ko bubuh..! haha..~~
:)

Shag said...

Argh~ tak boleh tengok. Separuh jalan nampak makanan je terus kelik END. Terus ke bawah. Haha. Saja je kak Dilla ni. Nomm nomm sungguh!

ieMa ackLes said...

amboi..
makan je kejenye..
ish2.....

dila kne buatkan 1 herbalife untuk iema la..hihi

miss eGie said...

wahh.. ada gmbr aku aa kt cni..
:D

Cikbelog said...

teringin la nak coba herbalife :)

-effa ayub- said...

nnti try la makan dekat "Yob Corner" .. koewteow goreng dia memang sedapp gilaa.. masakan lain pon mmg best sgt2 lah..saya dh try semua menu dia. serius x menyesal..
kedai medan dekat depan TNB Jitra n sebelah IPD Kubang Pasu. kedai yg ujung skali nama YOB CORNER.serius best. kalau dh try kat sna nnti update la ye :) hehe

me to skrg tgah consume herbalife. still on progress. :)

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...