Friday, January 14, 2011

Lu bikin wa panass derrrr !!!

Tadi aku masuk FB
And entah kenapa mood aku malam nih ialah berkenaan posting guru
Aku nak tahu pe cer agaknya posting kami
Dah berjanggut kami tunggu nih
Mau tumbuh janggut kat perut lak kang

So aku masuklah satu group nih
name dia PISMP IPG 2007
Kat situ aku bawaklah naik status bunyik mcm nih


Hikmah disebalik lambatnya posting
Bersatunya PISMP IPG keluaran pertama BAPAK BPG ;)
Kenangan berkorban di Putrajaya sentiasa dlm ingatan ;)
PS : Sapa masih pakai baju batik Merdeka kita mmg aku tabik spring !!!!! Hahaha.

 

 

Moh ler kite tengok gambo page itu yek
Ade 77 org komen tuh !!
Kalau ade prtandingan status paling byk dikomen dalam group mmg boleh dpt paling cikai pon tmpt ketiga
Haha



And ade sorg GILE nih betol-betol buat aku bengang !
Aku susah nak bengang ngn org KECUALI
Dia dah lama carik pasal ngn aku
Means bertahun-tahun aku simpan kenangan pahit tuh
Kalau kau org buat salah ngn aku semalam aku leh maafkan lagi..
Last week, last month, last 3 months aku leh maafkan beb
Tapi org ini dah dari 5 tahun yg lepas aku bengang nk mati kat dia
and boleh plak harini dia muncul !
Muncul dlm group nih ! Geeshh !

Kalau korg tgk mmg sedaplah kitorg main balas-balas komen kat status aku
Sampai 77 komen tuh mmglah nak cte psl kenangan IPG masing-masing mase kitorg kat Ulangtahun Kemerdekaan ke 49
dan akhirnya
kami MENGUMPAT !
Haha

Cube korang bayangkan eh
Kalau kami 27 IPG boleh mengumpat sorg budak yang sama
Maknanya apa?
Kami yg ada masalah jiwa atau budak sorg nih YANG GILA ?!
Jawapannya ofcourse BUDAK NIH memang SEWEL, GILA !! Argh.

Dia nih dlu sama IPG dgn aku
And guess what?
Dalam setahun setengah jeh dah BERJUTA ONAR DIA CIPTA
Setiap dari 20 orang dalam kelas kami ade masalah dgn dia.
Ada yang dia pinjam duit tak pulanglah, dia fitnah lah, dia mengapi-apikan lah. Gila !
And pensyarah pon kena.
Kalau setakat menipu pinjam duit 200, 300 apelah sgt
Ini beribu beb !
Macam-macam hal !

And after dat kami berpisah
Ops..kami tuh membawa maksud saya dan kawan-kawan yg NORMAL dan dia berpisah
Oleh kerana penyakit gila dia (Dia mmg makan ubat org gila cuma dos rendah)
Dia diarahkan berpindah ke IPG lain dan diasingkan jauh dari kami
ALHAMDULILLAH
Lenyap sudah kesengsaraan kami mengadap penyakit gila tak tentu arahnya
Cakap mcm keling (Mmg dah dasar keturunan mcm tuh..mak bapak bukan tulen melayu)

4 tahun selepas setengah tahun kami bersama SI GILA itu..

Kami semua satu batch hidup riang gembira
Aman
Damai
Harmoni
Sihat
Ceria

-------------------------------

And malam nih akibat masuk ke group IPG tersebut
DAMN !
Aku jumpe dia balik !
Wak de fak !

Semasa sesi kutuk mengutuk berjalan dgn riang dan rancak pd status aku di Group IPG
Ade member aku sorg nih PM aku kat FB
Gitau aku yang MINAH nih marah sbb kami kutuk-kutuk dia





Naseblah badan kau labu...sape suruh kau jahat sangat
Pastuh nak marah-marah aku lak and member-member aku
Boleh blah lah
Hey, aku dah 5 tahun setengah tau bersabar dgn kau
Kau takde hak nak marah-marah aku
Sebab perangai kau yang macam H tuh buatkan sumeorang satu dunia tak suka kau
(aku kira baik tak ckp BENCIkan kau)

Argh
Aku malas fikir betul
Kalau fikir satu persatu rasenye aku nak luah kat cni pasal apa yang kau dah susahkan kawan-kawan aku, lecturer-lecturer aku and life sumeorang yang aku sayang

Buang mase betol !
Apesallah gatal tangan aku nak pegi masok Group tuh...
Rase nak geget-geget tangan nih..eeee

Geram
Geram
Geram

11 beautiful judges:

Wan Zulqhairi said...

sabar je laa... ada jgk orang yg over2 smpai mcm ni skali.. haishhh.. terok btoll

Shag said...

Amboi. Bengang, marah, geram gila kan 'orang tu'. Sabar noh Kak sayam! Pedulikan je dia. nak block, tak nak kawan. Bukan akak yang rugi, 'orang tu' yang rugi. Dia tak ada kawan lepas dia block orang. Haha. Chill, Kak Dilla tayam. Orang macam tu tak ke mana kalau sikap dia macam tu.

PuanBee said...

sabau tau dillah..

nh akk dah tag mu..jom join yer bucuk ku..http://beecontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-kami-melita.html

Siti Safiyyah said...

haha tak pasal jek kan? tula kak dilla, sedap ngat bergosip..huhu ;)

dwaty said...

sabar jer le...

cik nurulain said...

hamboih rnck nya ngumpat smpi org nya terbaca. hahaha. sadis nya klu jd org tu. aku lgsg tak buka group tu. klu de info pun bc dr yg kwn2 share. kusut ah msuk situ..

munna said...

wah geram giler ni dilla... dah geget2 ke tangan yg gatal tu... biar jelah org itu ...yg ptg kita tak berperangai macam tu

CikLilyPutih said...

sabo jelah beb

[AidA_aKiN] said...

wuuuuuaaaa~~geram betol2 ni...bukan main2 ni...huhu

kt IPBA pun ade gak masalah cmni..my bestied yg study kt situ slalu gak la dilanda masalah cmni..huhu

sabar jela ek! chill! ^^v

ieMa ackLes said...

amboii marah benar la ni..
sabar je erk...
ognore jela orng2 y suka cari masalah ni, nnt dia akan senyap sendiri...
hadapi dengan senyuman :)

luvYOU said...

wan ~ ade jeh. sorg nih jeh.:p

shag ~ shaggy bushuk !!!!!!! :D

puan bee ~ rindu beee :)

dwaty ~ mmg ngah sntiasa bersabar.. sy kn comel..hee

munna ~ yerrr,,,sgt gerammmm woooo..

ciklily ~ sy budak comel..budak comel mmg kene sabar..hee

aida ~ IPBA pon ade ke?? tp dila pasti yg tade mane2 budak IPG lain seteruk nih.. lucky u tak kenal minah nih..huu

iema ~ marahh..mmg marah.. tp marah smbil tersenyum...:)

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...