Sunday, January 16, 2011

Jadual pemakanan org yg GILE nak kurus

Assalamualaikum

Bloggers yang comel loteh :)
Kawan-kawan yang kiut miut
and cik coach a.k.a lovely BF, Fatah Datuk Kadir :)
Mwah. Mwah. Mwah.

Korang korang korang
Kat cni nak ceritakan sikit jadual pemakanan sorg budak yang GILE sangat nak kuruskan badan
Hari-hari dia fikir psl nak kurus. nak kurus. nak kurus.
Sume benda dia dah try
Lebeh 10 jenis ubat diet dia try (amik kau gile eager nak kurus!)
Ada yang berkesan, and ada yang tak
If berkesan pun, after dah tak amik produk tuh MESTI naik balik, DOUBLE !
Geram jeh dia rase...!

Sehinggalah suatu hari dia bertemu dgn HERBALIFE
Dia memulakan researchnya mengenai produk ini dari pakcik Google dan orang-orang sekeliling dia
Dan banyak info sgt menarik perhatiannya sbg cth

1) Nutrisi HERBALIFE ini sudah bertapak di dunia selama 30 thn lebih
2) Telah diasaskan oleh beberapa orang doktor pakar yang salah satunya telah memenangi NOBEL award dalam bidang perubatan kesihatan jantung. Satu-satunya nutrisi yang mempunyai seorang NOBEL winner di dalam company nya !

 (Korg boleh check dlm Google. Taip Dr. Louis Ignarro)

3) Ada 30 JUTA testimonies pengguna yang BERPUAS HATI di seluruh dunia. Wah..
4) BF dia sendiri telah lost 24 kgs! and dia dapat tahu kawan baik BF dia lebih hebat, lose sehingga 54 kgs ! Uish.
5) Satu-satunya produk yang ade sorg WELLNESS COACH yang akan pantau setiap masa ! :D

So semenjak dia consume HERBALIFE nih, segalanya perlulah dipantau. Especially jadual pemakanan seharian :)

Pagi

Herbalife Healthy Breakfast 123
1 : 400 ml air sejuk
2 : 400 ml air suam + 2 teaspoons of teamix
3 : 250 ml Herbalife shakes (now tgh consume Cappuchino )

Habiskan 2000 ml plain water + 4 teaspoons teamix sebelum pukul 12 tengahari

Tengahari

Lunch Mickey style

Tafsiran gambar : Amik protein sikit, amik carbo sikit and sayur/buah banyak banyak

Amik sayur and buah 2/3 pinggan
Amik protein cthnya ikan setengah drp 1/3 pinggan
Amik kabohidrat cthnya nasi setengah drp 1/3 pinggan

Habiskan another 2000 ml plain water

Dinner 

Take dinner before 7 p.m

Makan ringan cthnya 2 keping roti and telur rebus
ataupun
apa-apa jenis kuih tidak lebih 3 ketul


and take in Herbalife shakes 2 hours after meal

1 : 400 ml plain water
2 : 400 ml plain water + 2 teaspoons of teamix
3 : Herbalife Cappuchino shakes! (sumpah sedap gile!)

or

Straight away consume Herbalife shakes at 7 p.m

1 : 400 ml plain water
2 : 400 ml plain water + 2 teaspoons of teamix
3 : Herbalife Cappuchino shakes! (sumpah sedap gile!)

Habiskan another 2000 ml plain water before masuk tidur


^_^
Adios.

Nak tahu lebih lanjut?
ASK ME HOW ^_^

Your personal wellness coach,
Dilla yang comel
hot2bpunk@yahoo.com

( phone no. will be given later for only serious people who want to join me :)

10 beautiful judges:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

so tq for this ...mmg fifiey tgh berdiet skrg ni, dagu ni dh ada isi lebih da:( wuhuhuhu.. nanti semua baju2 tak pdn..lol;D so, kena usaha2 untuk kembalikan kepada normal..

marfieyra said...

mahal tak shake tu? n rasa dia macam mana . cyesly need something untuk lose weight. selera makn makin menjadi ni.

Faizal n Fashitah said...

Memang elok betul la untuk yang teringin nak kuruskan badan ehek. Anyway, lama tak lawat blog ni. Saya terlalu sibuk dengan biz header ni hehe. Memang cantik la header cik Dilla ni hehe XD

Eazy Izzuddin said...

berkesan...
;)

HonEyBuNNy said...

hehheheh.....diet sungguh neh..ngeh3

N a d i a said...

wow!!
6 liter sehari?
Saye setakat ni pon mampu 4liter jer..
nih memang serious GILER nak kurus nih.
Harus contohi anda!!

gambattee~

Izzatul Iman said...

saya tag awak dalam GA

http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/01/kedai-babys-launching-giveaway.html

http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/01/opismate-giveaway.html

saya tak pakse k...ade mase join la...

NOOR FATIN said...

bestnya! huhu

Siti Safiyyah said...

gudluck sis dalam usaha nak turunkan berat badan tu..hehe ;)

p/s: k.d.c dah kene tag! yeayy ;)

http://lurvemyblog.blogspot.com/2011/01/contest-kami-kembarkah.html

Nurulezzah said...

macam best je nak kurus..hehe
ada tips utk gemuk pulak tak?
sy makan banyak pun tak besar T__T
geram nih. *_*

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...