Wednesday, June 20, 2012

Takut :(


Takut nak mengadap hari esok :'(
For the first time ever in my life, Ive been at this bottom of an ocean
Big case, total drama, whats gonna happen tomorrow, only GOD knows :'(..

Istikharah yang ditakuti



Its been so long ago I want to do Istikharah
Mahu juga I untuk tahu betul ke pilihan I ni
Sebab kalau betul , kenapa terasa banyak betul kesasarnya
Sebab kalau betul, kenapa sakit betul bahu nak pikul banyak beban akibat daripada pilihan yang hati I sendiri buat
Kenapa tidak saja I serahkan semuanya kepada tangan DIA ?
Kenapa tidak saja I buat istikharah itu?
Kerana takut pada keputusan DIA ?
Takut pilihan hati salah?
Tapi you tak takut ke yang pilihan hati u tu tak bawa bahagia pun pada you, tapi sengsara je yang you dapat macam sekarang ni
Hey ! ini soal masa depan you !
Bukan cerita 2-3 jam lepas tu the end
Kenapa you nak teruskan korbankan diri u ?
Kenapa you nak teruskan sakiti hati you ?
Kenapa you nak bazirkan airmata you lagi, lagi dan lagi sekali ?
Tapi itu pilihan hati I
I kenal hati I
I tahu hati I ni ..

Hurm..
Takkan nak kena buat istikharah untuk tentukan sama ada perlu buat istikharah atau tak pulak ?

Tuesday, May 8, 2012

Pfft !



Based on this (lihat di bawah)


Sorry, the name and pictures and my friends all need to be under secret because I have this crazy-stalker-yg-tak-faham-bahasa sibuk nak stalking and wonder around asking about my fon number.
You go to hell bro !
Try your bestest to catch me !
Its not that i hate you, BUT I HATE YOU VERY MUCH !
Keep my word.

pfft. 
Actually bukan stress sbb stalker pon
Tapi..stress sebab... entahlah
Macam-macam dalam kepala
2,3 hari ni asyik fkir hal ni je
KAHWIN
Nenek tak sihat, so dia sangat berharap...dia tak cakap, tapi sy tahu...
Sy cucu sulung. Sy anak sulung. Everyone knows me and they are waiting for me
Kesian my family ....... nak buat macamana :'(


pfft.
Buang masa je masuk blog tapi tulis benda merepek ni
pfft again.
Takde isi duh -_-
Ok, nak tdo
Kbai!



Sunday, May 6, 2012

Di malam yang stress, aku bersuara



Theres so much to write actually
Since its been quiet long Ive never had chance to write
(if even I did have chance,I might not have mood to write)

Many things had happened actually since i 'left' this blog empty
Things happend bukan maknanya bad thing yang jadi..tapi lebih pada aktiviti penting-penting for example i had visited Ain Jamil's newborn bby girl..aww..comels hokeh :D !
Tapi sorrylah, ade mood nak tulis tapi takde mood nak haplod gamba la pulek. Hehe

Itu cerita tentang newborn baby, nak cerita pasal kawan kawin pulak
Pergh, macam biasalah, umur-umur menggatal macam ni, memang tak menang tangan nak pegi kenduri kawen
(alah, macam sy pegi pon kan. haha XP)
Kalau kumpul all the wedding cards, I can earn more than 10 bugs by selling them to da recycle company :P
Punye lahhhhhhhhhhh banyakkkkkkk kad kawen yang den dapat
And paling best, setiap satu kad yang datang, akan menyebabkan satu titik stress dalam hati
Sebab apa? Sebab paham-pahamlah..
Umur dah tua
Mak abah kita pun dah tua
Tau dah, dalam hati dorg tu nak sangat tengok kita naik pelamin
Tapi.. belum sampai rezeki kan.. hihii
So, tak payah nak stress-stress sangatlah dengan benda macam ni
Senang cakap jeh kat mak, kalau mak nak sangat ada menantu apa kata mak tolong carikan jelah..mak pun tak stress kan.. hehe
Kalau mak nak akak cari sendiri, mak kenalah bersabar ye.. Banyak perkara menjadi penghalang, antranya akak berHAJAT nak continue master. (HAJAT je ada, taktaulah bila nak bergerak., hehe)
tapi perkara-perkara ni memang ada dalam perancangan.. Mak doakan jelah yang terbaik ye :))))

Mak aih..bukan ke kat atas ni nak cakap psl wedding kawan -_-
Last-last turned out talking about myself . pfft. LOSER !
Okeh, tutup cerita
And then Fatah pun adalah datang sekali dua
Sekrang ni dah jarang Fatah datang sebab dia dah semakin busy
Banyak kerja dia buat
Yelah, dah dewasa, semua perkara nak pakai duet, so tak salahlah kalau dia nak buat banyak kerja (where I think he should pun, kena kumpul duet kan nak kawin :p. OK, kidding, before kumpul duet nak kawen, ada banyak lagi perkara perlu diselesaikan. :)
Nak photo ??
Sorylah..photo malas nak upload .. hehe
Serius ada mood nak tulis je ni..photo-photo malas upload.

Okehla korang-korang,
sy nak masuk tdo
Jum basuh kaki berjemaah
Nanti takdelah antu kacau secara berjemaah jugak XD

Tata darlings yang gagah nak baca entry merepek ni ye..
Smooches! :-*


Anak bestfriend. Ini taktik mintak berkat dapat anak sendiri nih. :D

10 Sikap Wanita IDAMAN Si Dia









10 SIKAP WANITA IDAMAN LELAKI MASA KINI

WAJIB TAHU..

1. Sikap Keibuan – Banyak lelaki yang terpikat pada wanita yang bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang.

2. Keanak-anakan – Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka terasa terhibur dengan keletah anda, tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati.

3. Penuh Pengertian – Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan.

4. Menghargai – Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka di perlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas.

5. Menjaga Penampilan – Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilan agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya.

6. Pandai Berbicara – Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya.

7. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri – Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih dimata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi org yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar, malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah diajak kemana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

8. Menghormati Diri Sendiri – Lelaki suka wanita yang menghargai dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika.

9. Simpati dan Prihatin – Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yang susah. Sayang pada kanak-kanak dan tidak memilih bulu.

10. Sabar – Lelaki suka akan wanita yang bersabar dan tabah dengan segala ujian yang dilalui. Menjadi idaman setiap lelaki bergelar suami, jika sedang ditimpa kesusahan, datang seorang isterinya yang solehah dan penuh kesabaran, berkata, “La Tahzan! Inna Allaha ma’a na” (Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita). Nikmat mana lagi yang lelaki inginkan selain dari isteri yang solehah?







PS daripada owner blog :)


Agak-agak, kita boleh tak menyempurnakan impian lelaki yang sayang kita ye? Lebih elok SUAMI yang sayangkan kite ye?  Soalan untuk diri sendiri jugak ni.

Sunday, March 25, 2012

The sweetest prank !!. Love you !


Good evening everyone !
Lame sangat tak on blog..kesian blog..dahagakan entry ye.. alahai
Sory ye..saya agak busy (plus malas pun ade sikit. hihi) nak up entry baru
And malam ni dengan semangat yang cuma 10%, kena jugaklah up satu entry, kesian follower-follower tercinta ;D.
Sayang korang !
mwah.

SO nak cerita sikit lah
Kalau korang tekan previous kat bawah ni, sure korang perasan yang entry sebelum-sebelum ni sedih and sayu jeh bunyinya
Huk Huk
Memang sedih pun
Dahlah banyak keja, banyak benda dalam kepala, siap kena attend pelbagai jenis kursus jauh-jauh, nak harapkan si dia untuk dengar luahan pun tak boleh sbb gaduh besar -_-
Teruk sangat 3 minggu yang lepas
Cakap sikit salah, cakap sikit nak gaduh, cakap sikit ada je yang sakit hati
Itu tak kena, ini tak kena, semuanya tak kena masa ni ! :(
Sampai terasa hidup dah single and single yang berserabut sebab keja kemain banyak menggunung-gunung

And memang bila relationship problems happens, every problems seems bigger than the usual -_-
Such a crazy-chaos weekss..it feels longeeerrrrrrrrrrrr than it should..
Penat , lelah, letih, exhausted
Badan pun cepat sangat longlai

After 3 weeks tak bercakap, tak langsung SMS,
satu hari ni, things getting worstier
Fatah siap cakap nak end this relationship *gulp!*
Tak payah lah cakap perasaan saya macamana masa tu
And dia dah siap bubuh due date bila nak clash

Khamis 22/3/12 ialah hari yg dia pilih untuk end up semuanya
Sedih :(

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Khamis. 22/3/12

Harini macam biasa je
Takde yang istimewa melainkan hati yang sedih
Fatah ada gitau tak jadi datang, so after school terus pegi Alamanda sebab nak releasekan tension
Sebab Fatah gitau datang ke tak datang relationship still has to be end up today
So here it goes, Alamanda lah tujunya
And tengah tengok-tengok kasut, msg Mumu (kwn saya di tempat kerja) masuk
And dapatlah sembang-sembang dgn Mumu dlm hp kejap untuk hilangkan stress

Tengah makan Whooper Jr. kat Burger King, tiba-tiba call masuk
Its Fatah ! *gulp*
Baru nak angkat dia dah letak
Tengok-tengok ada 1 msg received

" Saya ada kat area kuarters awak, Sy bagi awak 15 minit je untuk datang jumpa saya buat kali terakhir. Jika tak, saya akan letak henpon abah awak depan rumah and sy balik terus. "

Terkejut!!! Dada berdebar-debar.
Terus hilang selera nak makan.
Terus jalan punya laju cari mesin bayar tiket and terus cari kereta kat kawasan parking
Tengok jam, aiseh! dah dekat pukul 5 !!
Harap-harap tak jem lah putrajaya
If jem, tak dapatlah jumpa Fatah buat kali terakhir :'((

On the way tu, Fatah msg lagi

"Awak tolong bagi number housemate awak Faezah sekarang !"

*gulp!*
Mesti dia nak bagi jeh phone tu kat Faezah
Takmau !! Nanti awak tak jumpa sy kalau sy bagi number Faez :(

Msg masuk lagi
"5 minit lagi untuk sy tunggu awak Dila ...."

:'(. Tuhan jeh yang tahu betapa berdebarnya saya
Perjalanan masih jauh
Habis semua lampu isyarat saya langgar
Mujur Putrajaya ni jalan tak sibuk so langgar lampu isyarat yang tak banyak kenderaan tu banyak

Msg masuk lagi

"2 minit lagi Dila ..."

Ya Allah..bantulah saya ya Allah...Kau lembutkanlah hati Abdul Fatah Abdul Kadir
Bantulah saya ya Allah
Kawasan rumah semakin hampir
Ya Allah...kalaulah aku boleh terbang je masa ni..masa ni aje ya Allah

Msg masuk lagi

"Kalau awak dah sampai tolong mesej saya. Awak terus naik ke rumah, tunggu saya kat sana"

Alhamdulillah. Sempat jugak saya sampai di rumah sebelum Fatah msg lagi
Terus baca masg, terus naik rumah and dada berdebar tuhan je yg tahu :(
Masuk bilik, letak beg, tunggu mcm org bodoh atas katil, mata dah ready nak menangis

Tok ! Tok ! Tok ! *bunyi pintu diketuk*

Terus saya bergegas pegi pintu and jumpa dia
Ya Allah..kenapalah tiba-tiba terasa Fatah sangat hensem di ketika dia mahu melepaskan saya
Sebelum ni takdelah hensem mcm ni :P
Tapi serius .. wajahnya tenang sahaja.
Saya dah menangis meraung-raung bila dia tengok sy
Serius meraung macam orang nak kena tembak merayu supaya jangan ditembak
Fatah pujuk, suruh sy berhenti menangis, kalau sy tak berhenti menangis, dia akan terus pergi
Pergh! Boleh pulak sy berhenti .. sebab Fatah dah ugut

"Dila, jom kita pergi dinner"

*gulp!* dinner??? Lepas dinner mesti awak nak tinggalkan saya kan :(

"Cepat siap Dila, saya tunggu awak kat kereta"

Zup. zup. zup. tanpa cuci mekap kat muka, tanpa mandi, terus tuka baju kurung kepada baju tshirt
Touch up bedak balik kt muka berminyak tu, and bubuh perfume segelen
Terus keluar rumah, turun bawah pergi kat kereta

Sampai jeh kat kereta, Fatah terus tanya, mana lokasi Tutti Frutti terdekat
And terus saya cakap Presint 15 ada
And Fatah pun setuju
Saya lega
Tapi dalam hati tuhan shj yg tahu betapa saya risau tentang apa yang akan berlaku selepas dinner nanti
Hurm..

Sesampainya di Tutti Frutti Presint 15, Fatah minta tlg sy belikan dia Tutti Frutti, take away
And saya sempat tanya dia, "awak sayangkan saya tak Fatah? "
Dia jawab " awak pergi beli dulu, nanti saya cakap"

Okeh, terus saya masuk Tutti Frutti.
Before this kalau makan TF sure saya amik sikit-sikit jeh, risau harga mahal bila letak atas penimbang
Tapi masa ni disebabkan nak amik hati Fatah, saya bubuh ikut sedap jeh
Siap amik cup sederhana besar, tak pernah saya makan dalam cup medium size, takut mahal
And sy amik dutch choc, TF original, red velvet, coffee and strawberry
Terus g bayar, pergh! RM 30 ! huuu
Takpe, janji Fatah suka

Keluar jeh kedai, cari Fatah, Fatah takde dalam kereta
And tengok-tengok sekeliling tak nmpk pon dia
Takpela, saya tunggu jela dia kat tepi kedai TF, kereta saya pn sebelah kedai je

And nampak je Fatah, terus masuk kereta.
Mula-mula dah nampak Fatah macam sorok-sorok tangan, tapi takdelah perasan apa-apa sebab masa ni ingat nak putus je
Tetiba ....

BUNGA !!!! 

Ahah, Fatah beli bunga
And dia cakap I LOVE YOU lagi
Kussss semangat! cair kuttt.. huuu

:))))))))))
Terus senyum sampai telinga :)))))

And Fatah ajak pegi Wangsa Maju, makan Burger Bakar Seksyen 2 yang gila femes tu
Sy okeh jeh !
Plus, hati saya dah berbunga-bunga niiii haa :)))

Dalam perjalanan, Fatah ceritakan semuanya, drp A sampai Z
Memang dia dah plan nak buat surprise harini kat saya
Memang dia sengaja plan dari awal nak bergaduh dengan saya
Buat-buat taknak tegur
And memang sengaja buat saya sedih supaya surprise dia menjadi

And memang menjadiklah sangat!
huh.
Siap meraung kau depan pintu umah, sabor jelah.

And Fatah memang dah buat satu plan yang sempurna
Dia dah berpakat dengan kawan-kawan saya!
Argh. huhu

Drp mula dia tahu sy ada kat Alamanda
Sebab dia msg Mumu tanya saya kat mana
Padanlah Mumu tetiba msg sy tanya saya kat mana masa saya jalan-jalan kat Alamanda tadi.. heee
And dia ada call Faezah, siap buat plan bagai nak buat surprise kat saya
Dia nak bubuh bunga kat depan pintu sy masa sy naik atas rumah konon kena cari henpon abah yang dia nak pulangkan tu..
Tapi malangnya Fezah harini meeting so plan bertukar
Fatah call Nasriq, (kwn Fatah kat Putrajaya), tanya mana kedai bunga
And kedai bunga ada kat Presint 15 !
Betul-betul sebelah kedai Tutti Frutti !
Ohhh,,itukah sebabnya Fatah ajak makan Tutti Frutti yeee...
Suweett lah mamat ni...eeee. :)

And drp saat ni, semuanya indah-indah jeh :)
Termasuklah terpaksa beratur selama 2 jam untuk makan Burger Bakar pun saya rasa indah
Walapun berpeluh-peluh berdiri 2 jam! Hamik ko..lame benau nunggu

Tu jehlah nak cerita
Kisah betapa bahagianya saya
Kisah betapa romantiknya tunang sy.. err..belum lagi bertunang..insyaAllah ;)

Kat bawah ni nak share gambar jelah ye :)

Enjoyyyyyyyyzzz ! :D

RM 30 !
Kaw Kaw Burger Bakar 

1 km ade kut orang beratur nak beli burger

Penghujung barisan ni tak dapat dikesan kerana terlampau panjangg
Abg yang tukang bakarburger

Yosh abang burger !

Fatah dan triple patties !






Fatah punya patties ! Triple Beef !

Saya punya, double beef with cheseeeee. ^O^

Sumpah sangat terkejut dengan surprise tadi, Terima kasih Fatah! :)



Thursday, March 15, 2012

Kalaulah boleh kan..kalaulah boleh






Mulakanlah dulu ucapan mu itu
Kerna aku wanita,
Aku malu, namun aku sudah pun penat menunggu
Aku perlu dahulu tahu adakah kau benar-benar masih perlukan aku
Kau perlu perlu perlu mulakan dulu


Datanglah kepadaku sekarang
Ku akan laju-laju sambut tanganmu, takkan ku lepas lagi
Tapi sebelum itu, kau mesti katakan dulu
Semua-semua yang kau sudah simpan sepanjang lamanya kita tak "bercinta" ini
Ku ingin dengar, semua-semuanya
Apa yang kau lakukan, apa yang kau sedang rindu, apa yang kau sudah bina, dalam selama kau tutup ceritamu daripada aku
Kerana, sungguh aku punya banyak-banyak benda nak cerita, macamana aku rindu, macamana aku jalani hari-hari aku tanpa mu, bagaimana aku menangis menunggu, dan bagaimana aku terpaksa simpan semua-semua yang aku bisa ceritakan tapi kau tak ada di situ ketika aku mahu bercerita
Jadi cepatlah sayang, kau mulakanlah dulu ucapan mu itu....
Malam ini juga, kau harus mulakannya..

Wednesday, March 14, 2012

Kiranya dia tahu yang aku ............




Kiranya dia tahu yang aku sedang menunggu .......

khabar beritanya dengan penuh kesabaran
senyumannya yang ku sulam dengan titis tangisan
perkhabaran cintanya yang dulu menyalakan gelap malam
rindunya yang mencantikkan hidup yang berharapan





Hanya jika dia tahu yang aku sedang menunggu .........








Saturday, March 10, 2012

Bersabarlah dengan dugaan




Sabda Rasulullah S.A.W :
"Manusia yang paling berat menerima dugaan adalah para nabi , kemudian orang soleh , kemudian orang yang mengikut jejak langkah mereka dan demikian pula seterusnya."
(Diriwayatkan oleh al-Tirmidzi)




Setiap manusia sentiasa diuji dengan pelbagai dugaan, cabaran dan ranjau hidup 
Ada juga yang menyebutnya cobaan (P.Ramlee style)
Apapun nama yang diberi, dugaan yang datang sentiasa ada hikmah yang datang bersama-sama

Bagaimana cara utk menghadapi dugaan?

1) Sabar.

Bukan setakat bersabar, tetapi harus banyakkan bersabar. Fikiran perlu positif, perlu waras barulah dapat melihat segala-galanya adalah ketentuan daripada DIA. Tiada apa yang datang drp DIA yang tidak baik. Sabar adalah separuh drp iman. Allah sayangkan umatNYA yang bersabar. Percayalah bahawa setiap kesabaran yang dikorbankan ada nilainya. DIA sentiasa bersama-sama kita dalam setiap dugaan yang datang.InsyaAllah.

2) Muhasabah

Setiap dugaan yang datang tentu ada sebab. Saat dugaan datang inilah kita perlu diam bermuhasabah, fikirkan mungkin ada salah dan silap kita di mana-mana atau dengan siapa-siapa. Jika perlu kita minta maaf,kita minta maaf. Jika perlu kita cepat-cepat baiki kesilapan itu, hendaklah kita segerakan. Dugaan datang adalah supaya kita kembali semula ke jalan yang benar setelah lama kita menyimpang. Semoga dengan bermuhasabah, kita dapat menjadi insan yang lebih baik. InsyaAllah

3) Syukur 

Bersyukurlah apabila dugaan datang. Kerana yang pertamanya menandakan Allah sentiasa sayangkan kita. DIA sentiasa buatkan kita teringat pada DIA. Kerana memang sudah lumrah manusia akan kembali mengingati tuhannya ketika mereka dalam kesusahan. Maka apabila dugaan datang, ALLAH mahu kita kembali mengingatinya. Sudah terlalu lama DIA membiarkan kita dalam keseronokan dunia, dan sudah tiba masanya DIA mahu kita kembali ingat pada DIA maka ketika itulah dugaan diturunkan. Ketika ini kita haruslah bersyukur. Kerana sejahat mana pun kita, DIA sentiasa teringat pada kita dan berikan kita dugaan supaya kita ingat pada DIA sama. 

4) Redha

Redha..perlu sentiasa redha dengan ketentuanNYA. Setiap dugaan adalah takdirNYA. Tentu ada sebab. Tiada apa yang diutuskan oleh DIA adalah tidak baik untuk kita. Kita cari hikmah di setiap sebalik dugaan yang datang. Sentiasa positif, jangan kuat melatah. Perlu tenang, redha, dan barulah kita dapat melihat dugaan yang datang bukanlah satu bebanan, tetapi anugerah dari tuhan supaya kita dapat perbaiki kesilapan. Sama-samalah kita menghayati maksud redha, semoga bermanfaat. InsyaAllah :)

5) Berdoa

Yaa..inilah yang kita PALING PERLU LAKUKAN ! Jangan putus berdoa pada DIA. Sesungguhnya DIA lah penyembuh segala luka, segala duka, bukan pakwe,bukan makwe, bukan terletak pada mana-mana manusia. Berdoalah dengan penuh pengharapan, penuh keikhlasan, biar sampai tikar sujud basah dengan airmata penginsafan, itu yang terbaik. Moga-moga dimakbulkan segala doa . InsyaAllah :')




Something to share at 3.33 a.m :)



~✿>> Kepada Hawa. Biarlah Adam yang mencari sendiri tulang rusuknya yang hilang. Hawa pula, tunggulah dan bersabarlah, tak perlulah kamu yang mencari Adam. Kerana kamu tetap tulang rusuknya yang hilang, dia akan datang mencarimu dan mengambilmu satu hari nanti.

Apa yang boleh kamu usahakan Hawa ialah berdoa agar Adam yang datang itu adalah Adam yang beragama, beramal dengan agamanya dan punya akhlak yang baik. Dengan kata lain dapat membimbing kamu ke jalan yang lurus untuk ke syurga..♥♥

Tuesday, February 21, 2012

Demam Cupcakes !



Beberapa minggu nan lalu (lalu..lalu..lalu *ada echo sebab terlalu lama* :p)


Kakak senior kat tempat keja belanja satu cupcake
Nama cupcake tu Red Velvet
Sumpah tak tipu sedap gilakk !! :D
Serius sedappp oohh
Beli online kat Facebook Garam dan Gula (errr..ke Gula dan Garam eh..checkla sendiri. heehee)
And weeks after that bermulalah sesi gila mahu kek cawan
Beli cupcakes kat Pasar Malam Putrajaya (rujuk pada entry beli cupcakes tulis header blog tu ;)
Beli cupcakes kat tepi jalan on the way balik kerja
Curik cupcake rumate yang baru balik kelas buat cupcake (tapi tak sedapp..hakhak)
Kirim pada rumate beli cupcake kat online Garam dan Gula lagiiiii (suka sangat!!! XD)
Kejar Cookies Wagon (van pink amat cantik) kat Pasar Malam Putrajaya hari Jumaat

Memang tengah gila kek cawan ni! Huuuuu

PS : Pagi tadi baru makan kek cawan versi kampung iaitu bubuh dalam bekas kertas nipis tuuu..and kek pandan biasa jehhh.. tp name pun cawan kann..belasah jehh.. hehe

Kutip dari Cookies Wagon ;)

Pasar Malam Hari Selasa
Garam dan Gula (Search Facebook;)





The  most delicious Red Velvet Cupcakes!!! (from Garam dan Gula)


Monday, February 13, 2012

Kisah harus baca jika awak sedang mencintai seseorang :'(




Married or not you should read this...


“When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I’ve got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn’t know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce. I raised the topic calmly. She didn’t seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn’t talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn’t love her anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company. She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn’t have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane. When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn’t want anything from me, but needed a month’s notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month’s time and she didn’t want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day. She requested that every day for the month’s duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife’s divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn’t had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don’t tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn’t looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me. On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn’t tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me… she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.

Our son came in at the moment and said, Dad, it’s time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn’t noticed that our life lacked intimacy. I drove to office…. jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind…I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won’t divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn’t value the details of our lives, not because we didn’t love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart. Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away. At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I’ll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed -dead. My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push through with the divorce.— At least, in the eyes of our son—- I’m a loving husband….

The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves.

So find time to be your spouse’s friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!

If you don’t share this, nothing will happen to you.

If you do, you just might save a marriage. Many of life’s failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.


I shared this from this LINK

Saturday, February 11, 2012

Buat Fatah yang jauh...


*********


Entry ini adalah hasil galian draft tahun lalu
Hi hi..
Banyak juga entry yang tak TERpost lagi rupanya
So ini adalah salah satunya . He he

So serius entry hari ini takde langsung kaitan dengan hati atau perasaan hari ini
Cuma sayang nak delete so sy post kan lah ye.

PS buat Fatah : Kalau awak baca, jangan terkejut pulak entry ini emo sikit. Ini draft lama-lama. Mungkin waktu ni saya merajuk dengan awak kut :P.

PSS buat readers : Sila jangan menyampah pulak baca PS atas ni yek :P. Ha ha!

*********

Buat awak...
Dengarkanlah........


video

Tuesday, February 7, 2012

Hati 2



Quote :


When a girl says :

"OK"
"Its fine"
"You dont have to worry"



What she means is actually :

"Its not not OK, Im hurt"
"Its not fine, you should notice Im about to cry"
Somebody should be worry because she is being really hurt inside, if only you can see her heart is bleeding.



The conclusion is :

SHE REALLY NEEDS YOU



What you can do is :

GO HUG HER !

Sunday, February 5, 2012

Tuhan tolong jaga orang-orang yang ku sayang








Saat tiada lagi waktu untuk kita berjalan seiring
Saat tiada lagi waktu buat kita berkongsi cerita girang
Cukup saja ku rapatkan jari jemariku …. Menangkupnya ….
Lalu mendoakan dirimu ….
Dengan cara itu, aku memohon
Memohon agar DIA selalu jagamu

Tuhan
Jagakan dia untukku
Jagakan dia agar airmatanya tak lagi jatuh
Jagakan dia agar cintanya selalu penuh
Untaikanlah senyuman di bibir manisnya
Terangkan cahaya matanya
Hangatkan hari-harinya agar selalu ceria
Sinarilah malamnya agar tidurnya lelap
Beri dia mimpi-mimpi indah
Aku mohon ….
Tuhan… Jagakan dia untukku


PS : Untuk mak, abah, adik :)
PSS : Untuk dia yang bakal menjadi imam ku :')

Saturday, February 4, 2012

Something every Muslims should take note! Kahwin tak perlu belanja besar, cukuplah dengan akad dan nikah





SANTAI: petang-petang gini, best kalau kita bercerita, sebab admin ada satu cerita yang boleh sama-sama kita jadikan satu teladan: Saya berusia 21 tahun, dan sudah berkahwin. Masih muda bukan? Suami saya berusia 23 tahun. Juga masih muda. Kami berdua masih belajar. Jadi, mengapa berkahwin? Kalau ikut kata mak ayah, “Nak bagi bini makan apa? Pasir?” Perjalanan cinta saya tidak mudah. Sebelum berkahwin, saya pernah teruk dikecewakan bekas kekasih. Dia minta masa 3 tahun dari tarikh kami ‘declare’, untuk bersedia untuk berkahwin. Hampir 3 tahun, saya ditinggalkan untuk perempuan lain. Kecewa…? Sudah tentu. Jujur, saya hampir bunuh diri. Saya mengalami tekanan hidup sehingga tidak berhubung dengan dunia luar. Tapi selepas itu baru saya sedar kehadiran suami saya yang sudah 4 tahun menunggu peluang. Pada mulanya, saya ingat sekadar ‘cinta rebound’, tetapi selepas 2 bulan berkenalan dan bercintan, suami saya melamar untuk berkahwin. Pada mulanya, saya ingat satu gurauan. Akhirnya si dia berani menghubungi ayah saya dan minta izin untuk berkahwin kerana takut kehilangan saya lagi. Ayah saya pun dahulu berkahwin ketika belajar; ketika beliau tahun 1 peringkat ijazah. Suami saya pelajar perubatan tahun 3, dan saya cuma tinggal 2 bulan untuk mengakhiri pengajian. Ayah saya bersetuju memandangkan saya sudah kecewa, takut juga pisang berbuah dua kali. Akhirnya, kami berkahwin. Dengan mahar RM 200, sebentuk cincin emas, tiada hantaran, tiada majlis, kami bernikah. Simple bukan? Kenapa perlu pening? Kalau anda lelaki, anda mesti ingin berikan segala yang terbaik untuk bakal isteri anda. Dan, kalau anda perempuan seperti saya, semestinya inginkan hantaran yang tinggi (lulusan ijazah sekarang, hantaran RM10K ke atas). Perlu tidak? Maaf perempuan, kalau terasa. Saya bukan jual diri, saya tidak perlukan hantaran RM10-20K. Saya tidak letak harga untuk nilai diri sendiri dan harga cinta saya. Ini masalah kalau kita kahwin cara Melayu; bukan cara Islam. Saya perempuan lulusan ijazah, saya ada tulang 4 kerat, dan saya boleh berusaha, kenapa perlu mengharap dengan lelaki? Suami bukan untuk dibebani, tapi untuk disenangi. Isteri bukan untuk dibeli, tapi untuk dikasihi. Kos kahwin sekarang paling rendah pun RM20K serba serbi. Hantaran, majlis, belum baju, pelamin. Tapi cuba fikir, perlu tidak? Baju raya kan masih ada, cantik lagi. Kasut raya pun masih baru. Kenapa perlu buat majlis di hotel, dewan orang ramai kan ada? Kalau rasa sangat mahal untuk katering, boleh upah orang masak, tinggal sediakan bahan dan peralatan. Bersanding tak perlu, buat penat badan duduk macam tunggul depan orang. Bagaimana pula hukumnya mempamerkan diri (bab aurat dan sebagainya) di hadapan khalayak ramai tatkala bersanding? Fikir2kan lah sendiri... “Seganlah. Nanti orang kata apa.” “Isk, buat malu belajar tinggi-tinggi, tak dapat hantaran.” Hai, ni mentaliti Barat. Bagi yang beragama Islam, ingat rukun nikah. Tanggungjawab selepas kahwin yang penting. Lebih baik duit sewa pelamin jadi duit persiapan untuk anak pertama. Prioritikan penggunaan duit anda. Kos bersalin bukan murah. Kalau di hospital kerajaan, paling kurang perlu ada RM400-500. Tapi di hospital swasta, minimum RM2000. Kos ada anak sangat tinggi sekarang. Pernah cuba lihat harga setin susu bayi di pasar? Harga lampin pakai buang? Dan sekarang, anda masih terfikir pelamin itu penting? Ini tak kira duit nak beli kenderaan, beli rumah. Pening!! Jadi jangan bebankan diri anda dengan majlis perkahwinan yang membazir dan tidak perlu. Saya bahagia sekarang. Boleh keluar dengan suami tanpa rasa takut dan malu, disentuh lelaki bukan mahram. Dan suami saya tidak perlu takut saya diambil lelaki lain seperti dahulu. Apa semua yang pasangan bercinta lakukan, kini kami lakukan dengan halal. Dan kami boleh lakukan lebih dari itu, dengan halal. Tidak perlu risau. Kami aman dan bahagia. Saya dan suami masih bercinta. Masih belajar mengenal sesama sendiri. Dan percayalah, tak guna bercinta lama-lama. Seganlah keluar dengan pasangan yang tidak halal untuk anda. Saya dan suami, masih seperti pasangan yang baru bercinta. Saya mampu tanggung hidup sendiri, kerja dan cari duit sendiri. Buat apa menyusahkan suami? Dan suami berusaha belajar bersungguh-sungguh (bagi pelajar perubatan, anda faham maksud saya), untuk mendapat keputusan yang cemerlang. Saya tahu ego lelaki tercabar, tetapi saya jujur cintakan suami saya. Saya tak ingin jadi beban, cukup asal dia berasa senang dengan saya. Tidak perlu nafkah yang besar, semampu yang ada saya terima. Bakal-bakal isteri sekalian, bersyukurlah dengan suami anda. Dan bakal-bakal suami sekalian, hargai isteri kamu. Terima kekurangan dan kelemahan pasangan anda. Persamaan membina keserasian, perbezaan itu melengkapkan. Rezeki Tuhan ada di mana-mana. Jangan putus asa. Berkahwinlah! Semoga anda semua merasa tenang dan bahagia. “Dan antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya bahawa Dia menciptkan untuk kamu (wahai kaum lelaki) isteri-isteri daripada jenis kamu sendiri, supaya kamu BERSENANG HATI dan hidup MESRA dengannya, dan dijadikan di antara kamu (suami isteri) perasaan KASIH SAYANG dan BELAS KASIHAN.” (Surah Ar-Rum, 21)


Taken from FB Harimau Malaya 

Thursday, February 2, 2012

Counterback entry for you (with love)



Kerana apa aku mencintaimu?

Jika kau mahu jawapannya, maaflah, sampai bila-bila pun aku tidak dapat memenuhi permintaan itu. Kerana aku tiada jawapan untuk itu
Aku sendiri tidak tahu kenapa aku mencintaimu, sungguh, aku tak tahu !

Satu pujangga telah berkata

Jika cinta kerana rupa
Itu bukan cinta, itu nafsu
Jika cinta kerana harta
Itu bukan cinta, itu gila pada kekayaan
Jika cinta kerana suara
Itu bukan cinta, itu keasyikan
Tetapi jika engkau tidak punya punca mengapa kau jatuh cinta
Maka itulah cinta yang SEBENAR !


“Cinta tidak perlu ada sebab. Cinta lahir dari hati yang ikhlas. Saya terima awak seadanya. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat dan disentuh dengan zahir tangan. Ia adalah sesuatu yang hanya dapat dirasai dari dalam hati..” Pakar Cinta Blog

Biar sampai ke bintang sayang


Mood malam ni nak ke bintang
Malangnya tiada bintang :'(
Mood nak ke bulan
Bulan tak mahu muncul :'(
Mood nak menongkah cantiknya malam
Tapi malam tak dapat disusuri kerana warnanya sangat hitam,pekat :'(

_________________________________________________________________________________


Lirik Lagu Biar Sampai Ke Bintang – Asmidar

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tak berundur dengan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Untuk mebawa mimpi-mimpi kita

Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita

Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Untuk mebawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang

Wednesday, February 1, 2012

Hati






Berhentilah menangis duhai hati
Ingatlah Allah sentiasa ada walau ketika kamu melupai DIA
Kembalilah padaNYA, kembali mencintaiNYA
Hapuskan airmata kesedihan kamu kepada percaturan dunia
Jangan meratap atas kekalahan kamu kerana cuba memenangi permainan dunia
Kembalilah kepada DIA
Mengadulah kepadaNYA
Hapuskan airmatamu....tukarkannya menjadi senyuman
Nescaya dunia akan kalah tatkala melihat kamu dapat tersenyum di kala takdir tidak menyebelahimu..

BERHENTILAH MENANGIS ....





Dilla
2.11 pm
Apartmen 5R6, Putrajaya

Tuesday, January 31, 2012

My VERY SIMPLE dream wedding (For now lah)



Sejak pindah rumah baru ni, banyak perkara matang yang saya belajar
Apa maksud perkara matang?
Maksudnya berfikir cara orang dewasa, bukan cara budak-budak
Contoh terbaik ialah pemikiran ke arah mendirikan masjid

Kalau dulu (b4 pindah), duduk di kalangan kawan-kawan yang KAYA
Kaya dengan loan
Maknanya, nak kawen je, pergi bank buat loan 30 - 50 ribu
And memang saya sendiri pun tak nampak cara kalau nak kawin TANPA guna loan
Dengan gaji pun kais-kais tanah je buat makan, memang tak lah kalau terpaksa kawin dalam masa terdekat TANPA loan kan

So dengan kawan dalam rumah baru ni
Dia banyak ajar saya cara kawin tak payah pakai loan
Mcm dia ni, kawin bulan 12, tapi barang-barang dah beli sejak bulan 12 tahun lepas
Setiap kali gaji, beli sikit-sikit barang, so takdelah semak last minute baru nak beli yang jadi sampai 40k tu. Pergh.

And jugak dia ni blogger B2B
So sapa-sapa blogger kat cni yang baca entry ni sure tahu kan macamana gilanya B2B bila masuk bab D.I.Y untuk preparation kawin
And latest ni memang trend kawin funky, simple but elegen
And latest trend ni selain drp candy booth, goodie bag D.I.Y, guest book, ada satu lagi trend, iaitu trend kertas.
Sume benda kertas
Pelamin daripada kertas
Bunga tangan daripada kertas
Hiasan hall, pelamin semuanya kertas
(Tapi baju tak bolehlah kertas kan, OH NO ! lalala )
JIMAT kan :D!
Tapi banyak guna masa lah kan, tapi JIMAT! :D

Kat sini saya ada berkenan kat design-design wedding seperti gambar di bawah ini

Design bunga tangan




Bunga tangan ini memang RARE !
Diperbuat drp kertas
Persoalannya, sape nak tolong buatkan pulak ni ye. Hadoi
Masalah jugak ni..tapi boleh diusahakan. hmph! bersemangat lah! :D


Design Pelamin



Nak sama ada yang 1st picture tu iaitu lukisan bunga 2D ataupun yang bawah tu bunga 3D punya
Kalau tengok dr dekat memang buruk, tp bila capture into wedding photog, sumpah cun!
RARE ! :D


Design Kerusi Pengantin


Serius simple yet elegan.
Tapi konfem tak di approve ni.
Bestnya pakai sofa putih, buat bunga kertas warna brighter than the background, and aksesori-aksesori sampingan tu bubuhla lampu kaki (mcm dalam gambar) ataupun gambar-gambar masa couple dulu. Hee
And kat siling pelamin tu boleh letak hiasan bunga timbul macam kat bawah ni


CANTIK ! :D


Design Meja Makan Beradab

Ini design untuk pastel colour
Tapi kalau groom jenis makan gelojoh, nampaknya tak boleh pakai yang ini
Akan terserlahlah kekotoran atas alas tu nanti XD

Lagi satu design meja makan pengantin drp kertas D.I.Y adalah seperti di bawah ini



;)


Yang atas ni siap dengan design siling dia ;)


Design Hallway dari pintu ke pelamin


Zaman sekarang orang memang suka buat pintu gerbang tu suma kan
SO saya ingat nak buat design hallway daripada kertas
Pacakkan batang-batang kayu and rentang tali and tampal bunga-bunga kertas saiz besar rapat-rapat
Jimat jeh kan. Huu ;D

Ataupun selang seli kan dengan burung kertas ni


Buat sepanjang hallway tu..
:D

Design meja Guest Book


Simple jeh
And mungkin boleh tampal 2 ekor rama-rama with me and my groom's name on it ;)


Bunga hiasan untuk Penyambut Tetamu


Kat atas bunga tu letak "Auntie of the Bride" ke
"Uncle of the Bride" ke
"Sister of the Groom" ke
"Beautiful mummy of the Bride" ke
"Handsome daddy of the Bride" ke

Huhu :)


_________________________________________________________________________________

Walau bagaimanapun, dream takde guna jugak kalau tuan punya badan takde masa nak buat
dan tangan tak kreatif
dan paling penting tak tahu pun lagi bila nak kawin
Haha
So drp dream jatuh level jadi angan-angan sajalah naa..

Adios :)

Keistimewaan negeri di dalam MALAYSIA yang satu ini







-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
  
ESOK
 CUTI !!!!

Hahahaha.

Sebab esok adalah tarikh keramat
1 Februari
satu tarikh yang official untuk Hari Wilayah
dan khas untuk orang-orang Wilayah Persekutuan sahaja
Tak kira lah Putrajaya ke, Kuala Lumpur ke, Labuan ke

SO, demikianlah cerita unik dan istimewanya negeri yang satu ni, kami-kami je cuti esok.
Wahahaha !
Ups, gelak besar pulak, minta maaf ye (tutup mulut semula :)

Okeh darlings, jangan marah-marah okeh ;)


6 SEBAB :') BERUNTUNGNYA PEREMPUAN MEMPUNYAI RAHIM







1.) Dia bekerja dengan Allah..jadi 'kilang
'manusia.Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh..
7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah
anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang
lelaki tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib
baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia
mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi, seluruh
dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi
kenapa perlu takut nak beranak? Marilah kita pegang kepada tali
Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap
mati syahid.. Allah izinkan terus masuk Syurga..

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami: Seluruh
kebaikan suaminya, semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-
dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat
dengan Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan
suaminya yang tak disedari.. Bila dia lihat suaminya tengah
terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak nak masuk syuga tanpa
suaminya, jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk
lepas masuk syurga. Didunia lagi, kalau suami dalam
kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat. Kalau seorang isteri asyik merungut, mulut
selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra
ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat
didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri
yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan
dosa-dosa yang lain. Dinasihatkan kepada semua
wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka
denganNya. Dan semua lelaki fahami hati
naluri seorang wanita & isteri agar tidak derhaka denganNYA.......

Sunday, January 29, 2012

Jumpa orang jual header blog kat Pasar Malam


Assalamualaikum

Rare tak title?
Rare kan? Kan?
Sure korang klik sebab nak beli header jugak. hee

Well
Well
Welll...
Mai sini ceq nak tunjuk gambar header blog yang dijual tu

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


CUPCAKES !!
Heee..header blog sy jeh yang ada
Yang lain-lain tu tak sure lah
Sebab tengok majority nya gambo Angry Bird je
Hee

Butter cupcakes ni dijumpai di Pasar Malam Putrajaya kat Presint 2 tu
Sy tak minat pun cupcakes tapi sanggup beli sebab nama dia ENDLESS Love
Bersempena dengan nama blog ini, Endless Of Story ^_^
Kek cawan ni ada 2 perisa, butter strawberry, butter choc & butter vanilla
Nak tau sedap ke tak silalah ke Pasar Malam Presint 2 ni
Sebabnya sy tak makan pun..hehehehe.


Okeh darlings, until later kayh
Jangan marah
Smooches ! ^_^



Wednesday, January 25, 2012

Bosan kan title blog berhabuk?


Konon tanak buat klise, tp sama je lah
Klise jugaklah sebab nak bgtahu blog dah bersawang, labah-labah yang buat sawang kat blog ni pun dah ada cucu dah, lama sangat tunggu owner blog cuci

So, gila lama tak hapdet ni serius sgt banyak cerita nak cerita sebenarnya
Expecially hal-hal kerja yang memang ada turun ada naiknya, ada yang seronok ada yang menangis
Tapi banyak sangat dah terlepas maka kita ulas yang dekat-dekat ni jelah ye. Hehe

Semalam Fatah bawa saya ke wedding adik pada kawan dia, Ian Suffian di UPM, Serdang
Wedding dalam dewan dengan hiasan-hiasan bertemakan taman, colour theme ialah pink and ungu, dewan penuh dengan paper ball tu (tatau nama apa), ala-ala english wedding tp memang serius cantik!
Bestnya berkenaan wedding tersebut actually bukanlah the bride and groom, tapi pertemuan kami yang memang lama gila tak jumpa..
So dikesempatan menemai encik Fatah bertemu kawan-kawan lamanya di wedding tersebut, sy juga berkesempatan bertemu dan bersua muka dengan dia ^_^
And semalam memang hari kami melampiaskan rindu dengan berkepit 1 hari suntuk (dr tengahari smpai ke petang jee) dengan menghabiskan masa untuk makan sama-sama, kemas barang-barang saya untuk ke apartmen baru dan bersembang banyak-banyak. Memang semalam hari yang sangat sweetttt :').

And then today hari yang sangat meletihkan, sebab today sy berkemas and berpindah dari Apartmen 5R3 ke apartmen 5R6.
Ingatkan barang tak banyak, tp bila bungkus dan bungkus..tuddddiiaaaaaaaaaa...lebih 10 bungkus plastik hitam besar !! whoahhh
Memang sangat-sangat letihhh..
Kesian mak abah and adik yang sama-sama membanting tulang angkat barang yg superrrrr banyak! huu
And now mereka-mereka yang beautiful ni dah tertidur kepenatan..
Thank you to all my darlings :').



So and so thats all by now
Ill see u guys later for more catch ups :D


Monday, January 2, 2012

Special Rabu



Rabu ni dah start sekolah
Dats why special lahhhhh sangat hari Rabu minggu ni
Sob. Sob.






Muka gambar pakcik Google bagi ni sebijik macam muka aku 1st day sekolah esok ni
And paling tak sabar nak tangok ialah gelagat budak-budak Tahun 1 yang baru masuk sekolah
Sure banyak drama Rabu ni


Yang menangis
Yang meraung
Yang sebak-sebak
Yang sedu-sedan
Yang happy
Yang excited jumpa kawan-kawan
Yang lagak macam princess
Yang lagak macam gengster
Haa..memang macam-macam ^_^


Baju sure baru
Rambut haircut baru
Kasut putih bersinar (atleast smpai minggu ke 4 sekolah je lerrr)
Seluar biru bersih
Beg Angrybird baru (muakk dah tgk)
Pensel baru siap bubuh dalam pensel case Angrybird baru (muakkk lagiii)



Memang special sungguh hari Rabu ni 
Haih
*Mengeluh sampai esok pagi :p*


The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...