Tuesday, January 4, 2011

Preview wayang yang buat hati sedih tak tahan

Bosannya..alahai

Nak buat ape ye..
Ade idea tak anyone?

Okeh

Terase nak buat previewlah psl wayang apa yg sy sangat nak tgk tapi tak berkesempatan since sy habis belajar and rumah adalah kawasan tetap saya

1) Latest Movie Harry Potter


Tau dah korg sure ada yg ckp "lerr...movie nih tak best!" kalau tak pun mesti ada yg ckp "byk lg movie lain leh tgk lah". Huu...tak kesah, tak kesah korg nak ckp ape. Sy nak tgk sgt-sgt sebab setakat nih sume cte HP sy tgk kat cinema. Since the first one lagi 5,6 tahun yg lps (kalau tak silap). Ingat lagi mase tuh adeq sy pon kecik lg sbb kitorg tggu 1st day watching kat Jusco Bkt Raja, Klang dr kul 8 pg ! Padahal tiket start kul 10. Mase tuh mmg gile ramai org kat area Jusco tuh. Betapa keciknye adeq mase pintu Jusco baru naik cket, adeq dh slide down mcm meluncur guna dada and berlari sbb nak beli tiket. Gile kecik adeq mase tuh! ^_^ Itu cte dululah. Skrg nih kalau dgr movie HP dah tak rase pape, just rasa nak tgk sbb nak cukupkan tradisi aje. Hehe.

Tak dapat tgk :'( So tak ckup tradisi ...wuu
(Adeq dapat tgk. Tak aci!)

2) Ngangkung


Walaupun masih ditayangkan di cinema, tapi sy takde kawan nak g tgk..wuu :'(. Kawan-kawan sy sume lidah inggeris..sy sorang aje berminat nak tgk. Wuu :'(. Kalaulah sy masih belajar kat Jitra, sure skrg nih dah boleh tersenyum puas (dan berlagak!) sbb dah tgk cte encik hensem ini, Shaheizy Sam :). Sapelah agaknye yg baik hati sudi teman tgk cte nih..haiz

3) Tangled


Cte nih mmg the most most most yg sy nak sangat sangat sangat tgk! Uuu...mmg dah siap beli tiket nak tgk kat Alamanda. Mase tuh ade lagi 30 minutes before movie starts. So sy, adeq and cousin amik peluang nak makan dlu takut dalam wayang perut meragam buat sound effects sendiri. Time nak makan tuh ade pulak tragedi sedih, DOMPET SEPUPU KENE CILOK ! Mayb die jatuhkan secara tak sengaja mase dia nak g beli popiah kat food court Alamanda. So habiskan makan cepat-cepat and trus kua dari Alamanda cari Police station kat Precint 8. Wuuu :'( Tak dapat tgk akhirnya.. Takpelah..cari CD pon best jugak. Boleh tgk sampai lebam bijik mata nanti. Hoho. (Leh kasi anak-anak tgk. Ehem ehem..lambat lagi nak dapat anak oii)

4) Hantu Kak Limah Balik Rumah


Mula-mula tak teringin pon nak tgk. Tapi byk sgt review positif dari viewer yang dah tgk so mmg teringin sangat-sangat nak tgk! Argh.. Tapi mcm biasalah kalau ajak kawan-kawan kat rumah nih sure takde yg nak ikut sbb lidah dorg sume lidah omputeh. Fatah pulak dari mula tayang dia dah g tgk ngn member-member Herbalife dia. Haiz. Nak tgk !! Lg sekali, agak-agak ade tak sape-sape yg sudi nak ajak? Huu..

5) Resident Evil : Afterlife


Yang ini tak sempat tgk sejak ade kat Kedah lagi. Haiz. Busy settle thesis and final exam akhirnya movie nih berlalu begitu aje. Wuu :'(


Okeh korg..tak larat nak review sume.
Kalau nak review sume mmg list boleh sampai 100 nih..+_+
Sbb sy mmg seorg yang AMAT AMAT AMAT suke mengadap skrin wayang ^_^

Adios.

3 beautiful judges:

man yusoef said...

same ah...tak tengok lagi harry potter part 1 tu..even follow citer ni dari 1st film...terpaksa daku download sajer...huahuahua

Shag said...

Shag tak minat tgk HP sejak dia macam tak reti nak berlakon utk HP yg ke berapa entah. Haha. padan muka dia! :P

Sedih jugak tak dapat tgk Ngangkung, Hantu kak Limah blaa blaa, dgn Resident Evil. Uhuk~

http://shagcomot.blogspot.com/

A129049 said...

weyh..mne de meluncur pki dada lah.
mlampao sungguh..~

-owh nih num matrik adeq-haha

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...