Monday, January 10, 2011

KLIMAKS AJL saya dan mak yang ...

Kisah sebelum penayangan AJL
Petang tuh siap-siap buat blogwalking
And before maghrib dah siap-siap mandi
And mak yg selama nih liat nak mandi awal...wallah!..awal kau die g mandi
Haha
Ini semua AJL punye pasal
Tutup blog
Tutup FB
Siap-siap cop port depan tv
Walaupun actually hanya mak dan saya yang berminat nak tgk
Abah? Jgn harap dia berkenan ngn hiburan-hiburan camni
Abah lebeh suke mengadap lappy tonton cte P.Ramlee and cte lawak :)

Semasa penayangan AJL

Masing-masing pegang satu bantal
Dari duduk leh baring, leh meniarap, leh baring di atas satu sama lain. Aku dan mak. Haha
Malam tadi mmg havoc gile
Dari satu lagu ke satu lagu...fuhhh...superb !
Majoritinya saya suke ^_^
And mmg favorite persembahan ialah HAFIZ
Walaupun takdelah minat mana pada HAFIZ
Tapi dia berjaya buat mak risau + kecut perut + jerit-jerit + gelabah
Sebab GIMIK HAFIZ...memang jadik gila !! ^O^!

And
Bila saya cakap majoritinya best
Means ada yang saya tak suka
Cthnya ANA RAFFALI (betul ke aku eja? aku mls cek ejaan kt Google nih)
And lagu Extravaganza (versi asal lebeh sedap)
And mmg tak masuk dalam senarai dalam kepala pun ANA RAFFALI nak menang mana-mana award pun
Even award yg saya sendiri reka cthnya award trendsetter remaja : YUNA ^_^
Kerana Yunalah yang bawak ramai remaja perempuan free hair minat nak pakai tudung
Walaupun ade blogger (kau org faham-fahamlah siapa. Femes sgt kut psl blogger nih) yang kata macam-macam psl fesyen shawl sekarang
Tapi we just look into the bright side
Sekurang-kurangnya dalam hati si free hair sudah ada niat nak pakai tudung
Kita mulakan selangkah demi selangkah lah ye ..its good

Macam-macam dah yang sy and mak andaikan
Maybe BLACK boleh menang vokal lah
FAIZAL TAHIR menang lagu lah
Kononnya HAFIZ boleh menang persembahan lah, tapi mak kata FAIZAL pun ada potensi
Tapi mmg takde pun nama ANA RAFFALI yang disentuh samada oleh saya atau mak

Selepas penayangan AJL

What ??! ANA RAFFALI juara ??
Biar betul ??
Aku and mak tercengang
Haih..sebab ape eh dia menang
Dgn persembahan yang entah apa-apa
Dgn suara dia yang tak sedap
Tau lah dia demam, tapi SHAHIR pun tak sehat, si HAFIZ siap terkehel leher sbb eksiden tapi orait aje
Entahlah
Tapi mak positif jeh
Mak kata kalau org lain yg judge maybe mak kisah lah
Tapi M.NASIR yang judge
So mak kata M.NASIR nih clean. Dia mesti tgk muzik, lirik and maksud segala
Yolah makkk....yg penting akak tak rasa ANA RAFFALI layak menang juara lagu
Tak gembira langsung malam tadi after dah umum pemenang

PS : Suke gelagat 3 serangkai FAIZAL IS MAIL, ELLY IS KANDAR and CHERYL SAMAD ^_^

Pastuh bagai pucuk dicita ulam mendatang
Ada pulak somebody yg create group TAK SETUJU ANA RAFFALI menang








Adios

3 beautiful judges:

ardinihumaira said...

sies gimik hafiz menjadik :D

Ajie Mohd Tahir said...

mmg rase tak best bile tau ana raffali yg mng.tp dah rezeki dia.XD

[MiSs1904] said...

lepas je pengumuman juara..
ak trus blah masuk bilik..
layan SBS gayo daejun..
sb abes2 je AJL ak trus mcm
BLUR2~~ haha

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...