Wednesday, January 19, 2011

Cabaran Keduabelas : Banting ada apa ?????!

Assalamualaikum

Very good morning evrybody !! :D

Keajaiban telah berlaku harini
Iaitu after Subuh tak tido dah. Haha
Teruk gile mentang-mentang sambil tunggu posting balun tido smpai pukul 10 pg :p
Sorylah kpd mana-mana lelaki yang nak masuk minang bakal cikgu mcm sy nih terus rasa tak lalu
Sebab tuh la sy pilih Fatah jeh sbb Fatah jeh sudi terima daku seadanya :D

Okeh, back to topic keajaiban hari ini...

Dah la tak tido balik, boleh pulak terus mengadap stok baju 3 hari tak lipat sebab hujan memanjang
Fuh!
Hebat hebat
Selalunya nak lipat baju mesti after dah brekfes, after dh tgk tv 2,3 cite katun, baru ade mood nak ngadap
Dah tuh pulak habis lipat baju sume, boleh pulak capai penyapu and penyodok nak sapu satu umah
Gile beb!
Ape ke hal ntah sy pagi nih ?
Semalam terlebih minum shakes Herbalife ke tetibe jadik sangat rajin pagi nih ?
Haihs.

Okeh . Takpe. Abaikanlah mood pagi saya yang ajaib nih
Nih saya nak sambung buat 30 days blog's challenge
Jum tgk apa pulak assignment sy hari ini ^_^

* Day 12 – A photograph of the town you live in.

Saya tinggal di Banting, Selangor
Town sy duduk nih takdelah havoc-havoc mcm other town kt Selangor nih
Takdelah ade Sunway Pyramid mcm kat USJ
Takdelah hebat mcm bandar Shah Alam
Tapi alhamdulillah, sumenye ada :)
Yang takde cume wayang aje
Tp tak kesah sbb Banting dekat jeh ngan Putrajaya, Klang, Shah Alam, Kajang and dekat juga ngn bandar Seremban, Negeri Sembilan :)
So takde masalah nak cari brg branded ke ape ke.. 
(sy takdelah everything kena branded. Cume brg-brg penting cthnya kasut, henbeg, baju, seluar kenalah ade jenama. Bila beli satu brg yg branded, sy akan pakai sampai dia lusuh. Takdelah jenis tukar-tukar :) Sebab branded stuff nih dia mahal bersebab. KUALITI terjamin and lebih elok :)


pakcik google tlg carikkan. :D

Banting nih kalau setakat nk makan fast foods yg biasa-biasa, sume ade
KFC
MCD
Pizza Hut
Secret Recipe
Ice Room
Pak Li Kopitiam
Bee's Confectionary

Mcm sy kata tadi , setakat yang biasa-biasa kita dgr ada jeh :D
Nak lebih-lebih mcm Chillies ke, Dome ke, Manhattan fish market ke, Kenny's ke, Auntie Anne's ke, sume-sume tuh kena pergi Aeon Jusco Bukit Tinggi which is just half an hour away :D

Kalau setakat nak pakai 
NIKE
ADIDAS
POLO
PUMA

Ade jeh Al-Ikhsan kat sini :D
Nak lebih-lebih bolehlah ke Alamanda Putrajaya or Aeon Bukit Tinggi which is only half and hour away :D
Pegi Kajang its only takes one hour kalau bawak keta slow and steady :D

Nak lebih-lebih?
Nak ronda KL ?
Alaa..highway kan banyak

Federal Highway
KESAS (taktahu cane nk huraikan)
KLIA highway
North-South highway
Putrajaya link
And ade satu highway tuh lalu dr Putrajaya straight terus ke Bukit Jalil sume dah lupa lak name die..haish

Haa..
Sume name highway kat atas nih akan memendekkan perjalanan sy untuk ke bandar-bandar besar! :D
Pilih ikut kesesuaian aje
Cthnya nak pegi direct to KL ikut Putrajaya dekat
Kalau nak pegi SUnway Pyramid ikut KESAS aje terus naik masuk kat parking lot dia..ehe :)
Nak g stadium Bukit Jalil ikut highway yg kat Putrajaya tuh...aiseh...time-time penting ginilah terlupa nama highway..huh

Jum tengok pemandangan waktu malam Banting ye :D

credit to pakcik Google juge :D
Sory sy takde plak terfikir nak amik gambar town Banting nih. Haha
Tak kuasa nak amik gambar town yang hari-hari kite ngadap :P

Okeh
Settle pun cabaran ke 12 nih ^_^

Semoga anda terhibur ^-^

Oh oh..sebelum terlupa
Kalau korang duduk area-area Banting ke..Klang ke..
Yang nak kuruskan badan or naikkan badan
Or ade masalah jerawat yang serius 

Contactlah sy
Your Personal Wellness coach ^-^
hot2bpunk@yahoo.com

Sy akan datang membantu anda secara FREE sehingga masalah anda selesai
Cume perlu purchase Herbalife and pola pemakanan dan lifestyle anda akan dipantau sepenuhnya oleh saya ^_^
dan anda akan dapat body scanning FREE sepanjang anda di bawah jagaan saya ^_^

(sempat promote lak..hihi)

4 beautiful judges:

Cikbelog said...

ekceli teringin juga nak try herbalife ni tapi tak mampu lagikk..heheh..

Cik Shag said...

Ohhh. Kak Dilla masam duduk Banting ye! Dekat gila jela. Hehe. Rumah Kak Dilla dekat tak dengan tempat arwah Sosilawati di bunuh tu? Kiki :P

Kak Dilla~ Shag tag Kak Dilla join kontes dr Ell ;) Hadiah kawan baik

munna said...

promote bandar Banting yek... amboiii nanti dah jadi cikgu ..kalau kelas pagi jgn harap boleh nak tido membuta sampaii 10 pagi ye...

Abdul Fatah DK said...

shag~jalan nak masuk umah dia tu lah abu sosilawati kena buang :) takut2...

dila~jalan dr putrajaya ke bukit jalan n so on itu adalah MAJU EXPRESSWAY a.k.a MEX :)

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...