Monday, January 10, 2011

ENTRY EMO : Tak suke jadi baik

Sy ada satu problem
Iaitu sy terasa yang sy nih sgt baik kat org lain
(korg kalau nak rase menyampah baik klik aje [x] kat belah kanan blog nih)

Sy akan sentiasa lebehkan org lain lebeh diri sy sendiri
Sy akan cube bagi org lain puas hati walaupun sy sendiri tak selesa and tak suka
Dan sebenarnya sy dah lama nak ubah perangai sy nih
Macam keji kan nak ubah sifat baik kpd jahat ?

Well..sy nih selalu risaukan org lain
Kalau risau, mmg sy akan cube amik berat kat dia tahap kalah nurse check mangsa cedera parah
Sy akan msg and msg and msg cakap benda yang sama
"awak..awak jaga diri baik-baik"
"awak...awak jgn lupe jaga diri baik-baik"
"please take care much ye"
"tolonglah jaga diri baik-baik"
Ayat-ayat kat atas tuh akan sy bubuh dalam msg setiap kali
And adelah tambah ayat-ayat lain yg bajet nak romantik, bg sedap hati dia

And sy tahu dia akan rimas
Mungkin bkn rimas lah..tapi rimas gila!
And selalunya tak end up dgn balasan yang romantik
Jgn mengharaplah nak jawapan balas yang romantik kalau tgk msg pun dah naik nyampah asyik ckp benda berulang-ulang


So rasenye sy taknak jadik baik sangat
Sy taknak fikir psl kebajikan org lain
Sbb sy tahu ianya bukan baik pun pd mata org lain
And one more hati sy sendiri tak senang
And tak penah diam dari memikirkan kemungkinan-kemungkinan buruk yg mungkin jadi
Tertekan betul
Jadik jahat susah, jadik baik pon ssh eh?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Bergayut ngn member punye pasal dah tak ingat nak tulis ape sbb dah tak emo sgt
Tapi dalam hati msh bersisa perasaan jauh hati skrg
Kecik ati pun ada
Jarak jauh, hati pun jauh

Urgh !

5 beautiful judges:

Miss Layaleya said...

salam..

nape kita rs benda yg sama?? sy pn cam awk jgk.. rs cam nk like.. like byk kali entry awk ni..

^_*

PriNcesS SunShine said...

hehe....tgk entry sal emo rasa nak wat jua enrty sal ni..hehe....

Siti Safiyyah said...

kenape ni sis?? macam ade sesuatu je?? um tapi part yg ambik berat tu mmg saya sokong sangat..sis sangatlah care pasal org..hehe, kdg2 borak ngn sis rase mcm dh kenal lame je..hehe :)

Faizal n Fashitah said...

Sabar...jangan la emo. Inshaallah hari ni siap la header baru cik Dilla XD

ieMa ackLes said...

relax erk jangn emo2..
hihi..
janji ape yang kita buat 2 niat kerana ALlah..

pasal herbalife 2 mmg nk buat tp kt umah la bukan kt umah sewa sebab kt umah sewa xde blender.hihi...
susah ke buat bnde 2, tgk post cm senang jek....
>>obses nk kurus..

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...