Thursday, December 23, 2010

Sudahlah tunjuk baik kau tuh



*entry marah tak gune kata diri nama "saya" mcm entry lain. Gune "aku" dah ckup baik.

Actually lama dah nak tulis psl hal yang aku bengang nih
Tapi takpe aku tahan
Right after aku tau apa sebenarnya yang buat mak aku tetibe upset and marah dgn aku mmg aku sgt benganglah.
Actually bukan bengang aje, mcm-mcm perasaan ade mase tuh termasuklah sedih, tertekan, marah, rasa nak lempang, rasa upset sbb anggap die kawan yang bagus dari family yg bagus dan sebagainya and rupanya meleset sangkaan aku.
Tapi aku tetap tahan sabar and masih boleh fikir yang sumenye salah aku sbb ini mungkin bayaran cash Allah pd aku yang kdg-kdg berperangai tak bagus dpn mak abah

Tapi baru-baru ini or tak silap aku semalam, aku dgr makcik aku ckp something yang buat nampak kononnya kau macam malaikat
Yang kononnya selama ini kau baik gile, kau study kau tak pernah bercinta sampailah kau abeh belajar baru kau jumpe someone or pakwe mmg buat jantung aku sesak beb
Aku boleh tahan selama nih bila sumeorg nampak kau mcm baiklah sgt tapi semalam kira mcm last garisan sabar aku

Deyy..aku tau kau lebih drp makcik aku dan aku tau facts yang keluar drp mulut makcik aku tuh tak betul tp aku takdelah nk ckp statement tuh palsu
Aku just angguk admitkan aje
Tapi kau bila family kau nampak ada cela pd personaliti aku kenapa kau tak tlg cover utk aku?
Actually aku tak mengharap pun kau kaver sbb kau bukanlah among kawan-kawan yang aku kira sekampung or sama-sama membesar masa sekolah rendah
Tapi hati aku saket beb bila aku tau psl fitnah nih!
Kau jgn expect kau dpt calon suami yang bagus yang ada kerjaya mcm kau masa depan kau terjamin and aku tak
Aku bkn jenis perempuan nak jatuh cinta tgk kerjayalah or nak gtau sumeorang yang "oh..aku ada bakal laki sorg yang kerjaya cm aku" or "eh..bf anak aku kerjaya elok mcm anak aku jgak"..and believe me..I dont give it a dem!
Aku taknak lagi dgr pape yang buruk psl aku especially kau nk libatkan luar dari family aku spesifiknya luar dari adeq aku, abah aku and mak aku
Aku sumpah tak suke!
Aku nih Dilla, seorang yang boleh jadik sgt tak kesah, sanggup bersusah demi kawan, sanggup kene maki ngn mak bapak sbb nak cover kesalahan mmber, boleh berkorban demi org lain tapi sekali kau carik pasal ngn aku jgn harap lah aku nk petik nama kau kat mana-mana.
Nak taip number kau dalam hp pon aku gelilah!

Last warning!
Stay away from my family !
And jangan sesekali nak tunjuk baik dpn aku walaupun aku tau kau baik sbb kau punya baju sume labuh-labuh tak mcm baju aku yang lebeh ikut peredaran masa yang selalu mak aku bebel tak bagus tuh.
Kalau tak tahu datang tanye sendiri dgn aku and tak payah tanya-tanya orang selain aku sbb diorg mmg tak tahu
Sbb bila tak tahu benda yang kecik akan jadik besar dan benda yang tak buruk sgt akan jadik worse!
Dan kau mmg tak tahu apa-apa psl aku. So just leave, talk to my hand.

PS : Zmn skrg kelabuhan baju tidak membawa apa-apa makna jika hati pun mcm sampah. Cuma menanglah kau boleh beli hati org-org tua bukan mcm aku yang hari-hari ada saja tak kena pd mata sumeorang.

2 beautiful judges:

Ariko said...

T_T menangis wa baca entry lu ni syg....huhhuhu i was n still in your shoes now, but in the different situation..it is my NEIGHBOR okey? yg xde kne mgena tp sebuk menjaja kisah org lain n siap ktuk dpn wa..bajet dier malaikat yg suci abes ar...anak2 dier je bgus, anak org lain buruk blaka. huh! xpe syg, wa doakan lu syg..byk22 kn doa ye..it is a test for u syg...*guna wa n lu tnda marah n sedey*

u know wot, wa ngs bc entry ni...huhu

Shaheila Malek said...

Huhu..ada jugak owg mcm ni.. seb bek mak ayah saya jenis melenting kat owg yg kaco anak die..

Takot jugak ya fitnah2 ni..

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...