Tuesday, December 28, 2010

Cabaran Keenam : Haiwan berbulu idaman

Assalamualaikum

To all bloggers :), readers :), friends :) and Fatah :)

So harinih mmg sumpah letih gile
Tapi inilah tanggungjawab seorang blogger, harus menjalankan tanggungjawab menulis entry dan terus menerus menyumbangkan idea dan tulisan kpd warga maya (oh, ayat mlm ni apesal cm power sgt neh. musykil =.=")
So here it goes, cabaran keenam yang telah saya janjikan utk semua :)


* Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.

Sy amat suke haiwan berbulu

Seperti kuceng
Harus memilih hanya yang berwajah comel shj :p
Seperti mereka-mereka di bawah


Ohhh...unresistable !!!!!! Nakkkkkkkkk gomoll..!!

Haiwan kedua berbulu yang menjadi idaman adelah spt berikut
Mereka-mereka yang lahir dari kaum rodensia
Seperti

1) Hamster

 Sape yang tak nampak mereka ni comel sila beli spek power sejuta okeh :p 

Well..actually penah bela hamster nih dlu. Sebab thn lps ex-bf penah hadiahkan haiwan comel nih pd sy tapi akhirnya mati sbb mereka bunuh diri sendiri. Agak sedih jugelah sbb sy sendiri pon tak jage mereka betul-betul. Haih.

Korg nak tgk ke gambar hamster sy yg comel dlu? Ade 2 ekor tau. Sekor name Acai, sekor nama Acha. Hoho. Mase mula-mula dpt ingatkan jantan and betina, so bile dh besar sket baru tau yang Acha tuh actually jantan jugak. Hoho. Tp name dh lekat so lantaklah gune aje name tuh. Hee.
Jum tgk gambar yek ^_^






Tapi mereka dah takde dah. Takpelah, nak wat camne, mmg dah ajal mereka pun.. Huhu


2) Guinea Pig

Guinea pig nih besar sket dr hamster. Besarnya lebeh besar dr anak anak kuceng tau! :) Tapi mereka pon sgt comell :)


Sangat comel kan? ^_^
Teringin sgt bela guinea pig sbb dlu mase abah muda remaja pon abah ade bela rodensia jenis nih ^_^


Okeh korang..setakat ini shj dr sy 

Jumpe lg okeh.

Adios.

3 beautiful judges:

dwaty said...

geramnya....

Shag said...

Alololololololo *smp bila neh?* lolo~

COMEL COMEL kot! Argh~ Kalau kak Dilla bela salah sekor kat atas, Shag nak! Pegang2, belek2, cium2, peluk2 :P

hasrul hassan said...

Salam .. waaa banyak nya hewan berbulu cute2 .. :)

http://hasrulhassan.blogspot.com

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...