Thursday, December 30, 2010

Ponn..Ponn...Im jobless



Yeah...Nex week dh start school days
Which skrg sepatutnya im happy and sedang readykan diri utk ke sekolah
Well...atleast inilah yang sy bayangkan ketika sy sedang habiskan 5 TAHUN SETENGAH study tentang segala perkara yang diperlukan utk kecerahan mase depan kanak-kanak di Malaysia
Ye..secara ringkasnya Im a teacher
And Im supposed to be so nervous rite now sbb lagi 3 hari sekolah nak bukak and sy cikgu baru yang TAK TAHU PAPE PON psl sekolah yang akan sy pergi tuh...
TAPI....
HAKIKAT sebenarnya....
Sekarang....
Saya masih kat cni, kat rumah bagai menanti bulan yang takkan jatuh ke riba (tunggu posmen hensem dtg anta surat posting lerr)
Sedih....
Pilu....
Semangat berkobar-kobar menanti pembukaan tahun 2011 dgn macam-macam azam baru dalam kepala otak dan kepala lutut akhirnya hancur berkecai bila surat posting masih tak sampai sekarang
Mcm-mcm cerita berkumandang di corong telinga
Antaranya batch sy akan masuk keje bulan June lah, bulan February lah...macam-macam lah
Kami still akan posting sebab dah termaktub dalam perjanjian dgn kerajaan (mau dorg cancelkan perjanjian tuh kami boleh sama juta-juta wooo!)
5 tahun setengah kami berhempas pulas menimba segala bagai benda yang baik, yang buruk (dtg dr diri sendiri) dan kerajaan sendiri dah abeh berjuta-juta tanggung elaun kitorg selama 5 tahun setengah, takkanlah dorg nak membazirkan duet dorg tanpa bg kitorg keje (dhlah dorg habs berjuta bg elaun, plus billion plak kene saman ngn kitorg. Hoho. Best gak tu:p)

Haih
Sabar ajelah
So skrg sementara tunggu surat posting smpai kat rumah
Its tym to find a job, a temporary job
Takkanlah nak duduk umah aje..bosannyee...
So harap korang boleh wish me luck utk ptg nih kayh
Sbb JOBHUNT will start today's evening :)
Wuhoooooo!

Adios

3 beautiful judges:

NISS said...

cari keje kat banting ke?jom cari sesame..hehehehe

honeyvsbee said...

yah gud luck dilla..go dilla go!

honeyvsbee said...

singgah mai yer..

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...