Monday, December 27, 2010

Bila rindu sumenye jadik GILA !

Lantak korang nk cakap ape. Tapi aku rase makhluk kat atas nih comel. Agak-agak leh beli kat pasar malam tak buat peluk mase tdo malam ? :p



Petanda-petanda kecil dan besar (siket lagi nak ke gile) bila tuan belog ini rindu


1) Setiap masa, setiap detik mesti pegang henphone. Sampaikan nak g toilet pon bawak masuk henfon. Takut-takut dia call kite tak angkat and bila nak call balik die dah busy blk =_=....

2) Hp Nokia navigator nih bile masuk call yang tak berjawab or masuk msg mesti lampu kaler oren dia akan kelip laju-laju. Bila pergi toilet jeh mesti mengharap lampu oren akan berkelip laju-laju mase blk dr toilet. Senang cte kalau boleh nak mewajibkan lampu oren nih berkelip laju-laju tiap mase tp hakikatnya bila musim busy sure susah sket nk tgk lampu oren berkelip =_=.... (dah mcm tongue twister ayat nih kan)

3) Asyik-asyik bukak FB tgk notifications manelah tahu ade tulis "Fatah Abdul commented on your status" @ " Fatah Abdul likes your photos" @ "Fatah Abdul commented on your post". And tak habis-habis nak bukak page dia and stalks everyone yang dia leave comments. Tapi bila musim dia amat busy dah tiba, mmg susah lah nak buat keje-keje rutin kat FB nih selalu. Takdelah gaji utk musim-musim dia busy nih =_=.....

4) Before masuk tido sure letak hp kat dalam genggaman tgn or letak atas badan so akan terjaga bila hp berbunyi dan bergetar sbb akan ade org yang baik hati dodoi tido setiap malam. Tapi bila dia busy sure letak hp tepi bantal dan gulung diri dalam selimut tanda protes "konfem malam nih dia busy tak call mcm semalam" =_=...

5) Kalau dia tak busy sure rindu kurang sbb henpon selalu berkelip-kelip oren.. Tapi bila busy duduk tgk tv gambar Donal Duck pon mcm gaba die, duduk minum shake pon terasa shake tuh mcm bau die, turun tangga tgk pokok kelapa dpn umah pon mcm tgk dia yg sememangnya hampir sama tinggi ngn pokok kelapa, tgk laptop and buat blogwalking terasa macam jalan-jalan tepi pantai dgn dia (errr...lari jauh sgt dah ni), nak baca novel pon terasa hero dalam cte tuh dia and ofkoslah korg tau sape heroinnya kan ;), nak drive kete on radio ade lagu "yang terindah" terbayang dia nyanyi dgn gitar (Oh, korg patut dgr die main gitar. Sumpah cairr) and macam-macamlah (Siap bagi name utk burung merpati yang abah bela sempena name dia. tp burung tuh setiap kali disebut namanya mesti dia kepak-kepak hantuk kepala kat sangkar. Nape ye? Adekah die stress name tuh terlampau indah buat dia *musykil)


Adios.

5 beautiful judges:

Shag said...

PARAH! Hehe. Cepat kawin!! :P

TunTeja said...

tapi kan!!! kalau rindu dekat orang yang jauh n takleh msg...terpakselah dok bekepit dengan laptop je pulak!
pastu kalo line bengong lagilah parah! hahahaha :)

sekamar rindu said...

salam..

hahha..suka entri ini,,.

mamasue said...

alololo...siannya...angau namanya tu...=)

YaNiEz said...

kak fadh!!!yanie ada tag kak fadh kt blog!

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...