Tuesday, December 14, 2010

Aku takkan tewas pada kau lah !

Assalamualaikum

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
Korang tolonglah sayeeee nih...
Saya nak berdiettt................
Saya sumpah tak kesah kalau korang bawak chicken chop ke...nasik ayam ke...nasik dagang ke..pizza sekalipun *kalau Mcd maybe nak amik secubit aje..hehe
Tapi satu benda nih jeh yang boleh buat air liur meleleh-leleh...
Kalau tahan pun mmg dalam kepala asyik fikir benda ini aje..!
Dah bape jam menahan nih...Fuh ! Fuh ! Cmon Dilla... Ingat diet engkau ye... !
Kau jangan macam-macam..karang marah coach kau karang..


Oh nasi ambeng ...
Oh...nasi ambeng........
Ohhhhhh......


Mengapalah kau sedap sangat-sangat !!
*dan mengapalah aku dalam program on diet sekarang...*sigh
Dasar lidah jawa ! Huuuuuuu..
Korang sure ade yang pelik kenapalah aku suka nasik nih kan berbanding berjuta nasik yang ada dalam dunia
Jawapan saya, sebab saya mmg dah suke...nak wat cemane..hee.
Dari kecik arwah nenek, arwah atuk dah suap mulut nih dgn lauk nasi ambeng iaitu serunding kuning, ayam gorang, mee goreng, sayur tumis dan ikan kering bulu ayam (ade jugak lah lauk-lauk lain ikut citarasa pembuatnya).
Uuuuu~...kenapalah orang tuh buat kenduri malam nih eh. Haiz!
(nasi ambeng nih akan disediakan oleh masayarakat jawa sebagai menjamu tetamu ketika kenduri-kenduri kesyukuran spt kenduri potong jambul dan kenduri terima menantu atau kenduri tahlil arwah)

Mood : air liur kalau tadah nih mahu sebaldi mengenangkan nasi ambeng yang kucintai...huuuuu~

Meh nak bawak korang sume bersama-sama kecur dgn saya okeh
Nah ! Amik !

pakcik google yg baik hati kirim gambo ni :p


Adios.

6 beautiful judges:

honeyvsbee said...

haha makan jerlah pastu jogging balik buang kalori tuh....bee malas tui jogging nasihat org jer rajin haha

Sallehudin Said said...

sedapnya !

luvYOU said...

bee ~ huuuu...bile mkn nasik ambeng nih... seminggu jogging baru hilang kalori die tau... lebeh 1000 kalori nih...uhuk..

luvYOU said...

salleh ~ tahu takpe!!! waaa...kite same lidah lah :) oh sukeee

misza said...

makan jer. bukan senang nak jumpa yang pure kenduri punya. yang beli tak sama kan.kan kan...

luvYOU said...

misza ~ uuuu....kalaulah boleh tibai jeh makan... ini tak boleh... sedang dlm diet program..uu..nnti coach mrh..hhuhuu

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...