Thursday, November 11, 2010

Selama 5 tahun setengah kita bersama

Assalamualaikum

kawan-kawan
stalker-stalker
Cik Ain
Cik Fatah


Mood malam ini ialah mood sedih
So sila jadi sedih *paksaan

IPG Kampus Perlis
Status : Foundation
Course : SN/BM/BI
Period : 1 yr and half

Pertama kali sy menjejakkan kaki di bumi utara ini ialah pada Julai 2005
Things so different to me..
And i think i couldnt fit in it
Perlis-Selangor...9 jam perjalanan menaiki bas
Jauh..amat jauh...
Itu pandangan awal sy ketika mula2 masuk foundation di IPG PERLIS

Tapi alhamdulillah, mungkin berkat doa dan restu drp mak abah dan keluarga, akhirnya saya MMG SUPER FIT lah dgn keadaan di Perlis ni

Kalau setakat nak hafal wat types of bugs yang akan kuar setiap kali musim padi datang, i can name it easily..petik jari pon boleh

Macam-macam kenangan dan pengalaman yang kami tempuh

Setakat kalau kafe x bukak and kene berjalan kaki sapai 5 km carik kedai makan tuh benda biase
Kalau nak ckp psl sewa keta mungkin tak larat kut masa tuh ofis boy nak ngadap muka sy nih..rajin sgt merayau jalan-jalan tgk rumput hijau ..rumput hijau jeh pun yg ade...bukan ada wayang ke coffee bean atau hangout street..

Kalau setakat gaduh-gaduh gigit-gigit lidah xyah cakaplah..
Tapi profesional lah...lepas tuh baik semula :)

Kumpul-kumpul minum teh dalam bilek Elyana sbb dulu dia last intake dan terpaksa duduk blek sorang-sorang takde rumate so kami serbulah blek dia PAU air teh.. huhu

Kumpul-kumpul dalam blek sy sbb nak mntak tlg sy download lagu dari Limewire lah...tgk SYOKTV.net la..tgk cd-cd cite hantu, cite ala-ala biru dan hindustan memang itulah trademark bilek FADHILAH SABBAR DAN ex rumate, NAJIHAH ARBAIN :)

The best moment is SAMBUTAN KEMERDEKAAN KE 48 di Dataran Putrajaya (berhadapan dgn Palace Of Justice)
Kat sini bermulalah segala kisah kami anak-anak keluaran BPG
Kita semua bagai adik beradik, kalau setakat salah naik bas maktab lain and berebut-rebut pilih bas yang lawa dan selesa instead of picking our own maktab nya bas mmg dah biasa
Seminggu yang meniggalkan 1 juta lemon punya kenangan
Bak kata kawan-kawan IPDA, " sampai pencen pun akan ku kenang ".. haha!
Tapi itu semuanya akan berlalu...
melalui haluan berbeza dalam merealisasikan impian masing-masing sebagai seorang warga pendidik

Okeh. Habis cite pasal 1 tahun setengah foundation saya di IPG Kampus PERLIS.
Noktah.
PS : tapi persahabatan antara kami tetap utuh :)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cerita kedua bermula di IPG Kampus Darulaman

IPG Kampus Darulaman
Status :Bachelor Edu
Course : SN/PJ/BI
Period : 4 yrs

Kami diarahkan berpindah
Ke Kedah la pulak...
Tapi seingat sy IPG Jitra nih mmg super cantek
Before jejak kaki secara officialnya kat sni pun dah 2 kali sy masuk IPDA nih..
Pertama kali ada majlis tilawah kebangsaan dan keduanya masa masuk pertandingan tarian peringkat kebangsaan
Mmg tgk IPDA x macam maktab biasa..
So different, mmmg sangat-sangat lucky lah sy ditempatkan kat sini

Kalau orang tanya apa yang sy paling ralat nak tinggalkan di Jitra ini
Jawapannya mudah shj
SAHABAT-SAHABAT
Takde ape lagi yang buatkan life sy kat sini so so over happening and fun
selain dari mengenali kawan-kawan sy kat sini
4 tahun beb..4 tahun..
Macam-macam cerita yg sy dah kumpul
Korang boleh jilidkan cerita sy nih macam thesis ...(sedang berperang menjilidkan 6 tesis sekarang..fuh!)
Semester plg best ialah Sem 1 sampailah Sem 2
Takde pahit-pahit, takde gaduh-gaduh and masa tuh sumeorang pior aje muka
And mmg best sgt sebab selalu kuar negeri ke KL lah, ke Negeri 9 lah, sbb masa nih Naz JPP. So dia banyak handle program so kitorg bolehlah follow dgn mudahnya..
Tapi sekarang sejak junior membolot takhta maka kami pun xda join apa-apa
Tapi kami tak sedih, sebab sekarang masing-masing ada transpot sendiri
Macam sy sudah ada cik WNL (myvi) terchintaa :)
Jangankan Kedah, sampai KL sampai Johor pon sy sudah dgn WNL tau.. huhu
Kenangan paling seronok ialah masa BIG awal-awal semester dulu
Bina Insan Guru a.k.a BIG nih banyak mengajar kita erti kerjasama dan saling mengenal antara satu sama lain sbb kita banyak habiskan masa bersama-sama
(Kalau boleh tido pon nak sekhemah kan..huhu)

Antara banyak-banyak berlian yang sy ada nih
Ada lah 5 biji yang paling dekat dgn saya
iaitu housemate-housemate sy
Piqa
Zirah
Naz
Akak
Inilah 4 orang yang sy akan sunyi dan mmg takkan fun kalau diorg takde
And next year memang akan terkenang baliklah kenangan-kenangan kita bersamaa
Mahu menitik airmata kut :'(
Keje jahat, keje sewel, keje macam siut, keje cm jadah suma kami dah buat
Kami mmg suke macam nih... janji kami tak ganggu hidup orang lain :)
Makan-makan, kumpul-kumpul, amik pictures yang gila menggedik, mengumpat, tukar-tukar cerita...memang benda paling best lah di sepanjang kami bersekedudukan :p

Kawan-kawan lain
Kalau setakat kita gaduh kecik-kecik tuh..sy pohon maaflah eh..
Saya sangat bertuah punya sahabat-sahabat seperti kamu semua
Life wouldnt be so nice without u guys
Loves u guys so much !!! Mmwah !!

3 beautiful judges:

t-cher pqah said...

taw xpe thanks kerana sudi jd antara perkara paling manis dlm hidup aku...tulunlah belajar2 bangun awal hargailah masa supaya ko sentiasa terkedepan dr org len aku xda dah nk kejut ko nk bebel2 kat ko...

t-cher pqah said...
This comment has been removed by the author.
luvYOU said...

qa syg ~ aiseh. aku telupe nih bkn FB. aku xleh like. hehe. okeh2. saya akan cube bgn awal. *abeh dh sumeorg tahu aku bgn lmbt. hehe)

lovu qa

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...