Wednesday, November 24, 2010

SANGAT-SANGAT bengang!

Org kata maghrib-maghrib byk setan kan
Mmg betul
Sangat banyak setan
dan banyak nyamuk (errr..)
Setan nih skrg dah duduk dalam kepala aku tojol-tojol kepala aku suruh marah banyak-banyak

Skrg nih di waktu maghrib yg hening nih aku baru aje kene marah ngn abah aku
(Bila mrh nih tukar ganti nama diri dari sy jadik aku)
Kene mrh sbb apa eh?
Sebab esok sepatutnya im going to one event organized by HERBALIFE
Tapi becos of money, ive been scolded by my father
Sebab abah kata "akak takde duet, so buat apa nak pegi benda yg tak penting tu, MEMBAZIR!"
"akak bukan takde duetlah abah, ada jeh. Event tuh free. Lagipun MYVI bukan guna banyak minyak and toll pon xdelah seberapa"
"Masalahnya minyak and tolls pun guna duit kan? Membazir aje. Cuba belajar berjimat. Nanti nak keja macamane kalau tak pandai manage duit?!"
Aku terdiam. Tak baik melawan ibubapa. Dosa BESAR. Ingat tuh.
Walaupun dalam kepala banyak jawapan-jawapan yang munasabah tapi tak sepatutnya kita melawan.
Biar pun hujah kita betul. So just let go.

OKEH.
Yang aku bengang bukanlah sebab abah tak bagi pegi event.
Tapi aku bengang dgn kawan-kawan satu kos aku yg tak hantar TESIS diorang lagi.
Sebab sepatutnya TESIS tuh dah dihantar 3 minggu yg lepas.
Tapi apahal plak diorg hantar lambat
Sebab TESIS tuh ada elaun.
Untuk siapa-siapa yang dah hantar TESIS tersebut akan dapat elaun tambahan
Tapi memandangkan ada segelintir KAWAN-KAWAN aku yg jenis suka TANGGUH KEJA, jenis ABAIKAN KEJA, so diorg MASIH TAK HANTAR LAGI TESIS yg sepatutnya dah dihantar 3 minggu yg lepas
So akibatnya, semua org tak dapat elaun
Sebab syarat elaun tuh ialah WAJIB SEMUA STUDENT DALAM SEMUA KOS HANTAR barulah elaun diberikan


So kat sini buat STUDENT-STUDENT pemalas tuh, aku nak gitau kat kau orang
Kau orang boleh tak kalau nak malas-malas pun fikirlah org lain weyhhhh...
Geram tul lah aku .. huh !
Kita orang dah habis ratus-ratus tau buat tesis so mmg kita orang perlukan duit tuh sangat so pleaselah cepatkan kerja kau orang.
Geram nya ya Allah.
Sabar ajelah.


Astaghfirullah Al-Azim

4 beautiful judges:

cik nurulain said...

fadh, nape x cakap je dgn ur dad yg u nak jumpa fatah....

luvYOU said...

CN ~ my dad is away strict than ur dad....seriously.
kalau ckp jmpe fatah...memang smpai bila2 xkan dapat

Tomato Gurl's Life said...

sabar ye yunk..dugaan..cik tom tgk title sidebar dilla dah berwarna..berjaya la buat ek??or dilla buat guna cara lain??pasal soalan dilla terlatest psl url tue sori cik tom xberapa pasti syg..sori ye..

p/s: tenkiu wish besday cik tom :)

luvYOU said...

cik tom syg ~ dilla buat sume dlm blog nih sume atas jasa cik tom :)

and ade blogger yg puji page dila... so dila promotela kt dorg mintak tlg pd cik tom. tak bagus pulak dila kalau buat tutorial kt cni kan.. cik tom dh tlg dilla...so dilla tlglah cik tom :)

tq again cik tom :)

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...