Thursday, November 18, 2010

Ditag oleh Paan Di Sini :)


Assalamualaikum
Terima kasih buat Paan krn mengetag sy utk soalan-soalan cepu gangsa nih :)
1st tym kene TAG !!!!!



1. Apa benda paling penting dalam hidup anda?

Family dan Fatah.
Juga sahabat-sahabat yang sayang sy :)
Sbb ape sy bg jwpn ni?
Sbb hanya org-org yg syg sy yg mghargai sy :)
So mereka lah aset paling penting dalam hidup saya :))


2. Benda terakhir yang korang beli pakai duit sendiri?

Herbalife
dan ianya mahal, but its may worth it :)
sy nak tebus semula kesilapan sy masa kali pertama sy consume dulu
3 pack tapi lgsg xde hasil
dan nak betulkan semula persepsi mak sy :)
dan nak family sy consume nutrition nih dgn my 1st salary later . InsyaAllah :)


3. Dimana tempat korang nak langsungkan perkahwinan & apa tema perkahwinan korang?

Rumah sendiri :)
Colour : Putih dan suci :)
Sy suke elemen semulajadi. So nak everything packed with fresh flowers :)
Nak ada elemen air dan flora.
Simple but beautiful :)
Theme : Wedding in The Garden :)
tema putih hijau
tema light yellow + white

tema soft baby orange (xtau exactly da name)+ white

Currently sgt suke tema wedding RAJA FARAH + MEGAT sbb sgt natural :)
Tak grand sgt tapi sangat beautiful :)
And its pack of FLOWERS ! Lilies, daisies, roses :)
suci :) sgt suke!


4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?

Kura-kura dlm perahu, korang nih jgn pura-pura lak tak tahu eh :p

Sudah gaharu cendana pula
Sudah tahu korang nak tanya-tanya lak :p


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

Dunia dan Akhirat. InsyaAllah :)


6. Novel/buku/majalah yang terakhir korang beli?

Benda ilmiah yang last yg sy beli ialah newspaper KOSMO faveret abah
Abah skrg mmg tak suke baca akhbar lain, byk propaganda BN katenye. Hehe

Kalau novel tak silap novel Shopaholic by Sophie Kinsella
Kalau buku konfem buku EDU 3109 & EDU 3108. (Terpaksa sbb nak exam)
Kalau majalah maybe Utopia kut. (Lame tak beli ni. Takde mase nk baca)


7. Antara mak ayah korang , mana yang korang lebih mesra?

Dua-dua loh.
Tak bagus diskriminasi ibubapa. Hehe


8. Namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?

Kalau dulu ofkoslah my family
sbb sy amat jauh :(
Nak jumpe sebulan pun tak dapat, 3 bln sekali baru jumpe
 Tapi skrg dah dekat dah sbb dah abih study. Alhamdulillah :)

SO for the moment sy amat-amat NAK JUMPE FATAH :(
NAK JUMPE !
NAK JUMPE !
NAAAKKKK JUUUMMMPEEEEE !!


9. Adakah korang basuh baju korang sendiri?

 Yes :p
Mase duduk asrama SEMASHUR dlu
Tp skrg mesin basuh ade kan...so mesinlah tlg basuhkan. Hehe


10. Dimanakah tempat yang betul2 korang nak pergi?

 Bali :)
Singapore :)
Mana-mana shj my husband bawak sy utk honeymoon :)))


11. Pilih salah satu , peluk atau cium.

Dua-dua !!!
Tamak tak? :p


12. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda.

Paan 

Nama penuh : Nur Farhana binti Hasiri
Nama ibu dan bapa : Cik Noni & pakcik Hasiri yang comey :)
Minat dia amat-amat GILA pada : everything about Korean & Korean & Korean


13. Benda yang korang sayang sangat dalam hidup korang ?

Mak
Abah
Adeq
Fatah
Macik-macik dan pacik-pacik
Sahabat-sahabat yg sayang sy :)


14. 5 lagu yang paling korang suka n slalu dengar :

1) The rest of my life - Maher Zain
2) Terindah - Dakmie
3) Shes the prom queen - tak ingat
4) Penyembuh luka - OST Magika
5) Cinta terakhir - Aiman


15. 5 blogger yang dipertanggungjawabkan utk jawab tag ini :

5) Mr.Kay
6) Korang-korang yg baca blog ini :)



5 beautiful judges:

[MiSs1904] said...

wahahahaa..~~~LIKE2!!!

luvYOU said...

like u too :D

cik nurulain said...

cis. kena tag!

luvYOU said...

haha.

jawab ain jawabbbb!!!!

luvYOU said...

haha.

jawab ain jawabbbb!!!!

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...