Saturday, November 13, 2010

Alhamdulillah Sudah sampai rumah

Assalamualaikum

Hye stalker-stalker :)
Hye cik Fatah sayang :)

Saya mahu sampaikan satu berita penting
Saya sudah selamat sampai ke rumah...
Alhamdulillah
Bertolak lebih kurang jam 11.30 pg
Tiba di rumah dalam lingkungan 6.00 ptg
Itupun setelah pelbagai benda lawak jadik mase dalam  kete sorang-sorang tadi...hehe

Saya SESAT !
Yee...sesat dalam negeri sendiri
Buat malu ajeee..
Kat kedah tak penah sesat pun..haiz

Ceritanya bermula right after Restoran Jejantas Sg.Buloh
Sepatutnya amik laluan Seremban, JB
Nih tak, BERANGAN sampai terlepas pandang
SALAH MASUK LORONG !!
Tau-tau jeh dah kt Jalan Duta...
Aduhaii...lama dah kuttt tak lalu situ
OMG !! Matilahhh...
Nak call abah segan..
Lagipun taknak bagi dia tensen bila tau anak dia sesat
Last-last call lah cik Fatah sayang:)
Mujur Fatah tau jugakla jalan exit sebelum saya sesat lebeh jauh sampai ke area Batu Caves (Actually ni jalan saya nak g sekolah dlu, SM SAINS HULU SELANGOR. Tapi lama dah tak lalu sini sebab dah bertahun berhenti sekolah. hehe)
Memanglah jumpa jalan ke exit Damansara balik, tapi bukan Damansara highway. Ini Damansara town kut.. !
Siap lalu depan One Utama, Sri Pentas, One World..adeh..
Takpe-takpe, rilex, kite cari exit PUTRAJAYA
Okeh.
Dari Duta sy amik exit Putrajaya, kuar kat Damansara (siap lalu dpn One Utama)
Dari Damansara sy amik exit Putrajaya, kuar kat Petaling Jaya
Dari Petaling Jaya amik exit Putrajaya, kuar kat Kelana Jaya (depan kompleks Tabung Haji)
Dari Kelana Jaya amik exit Putrajaya, kuar kat Puchong (siap lalu depan 101 Mall)
Dari Puchong amik exit Putrajaya akhirnya jumpe jugakkkkk
Lega...ALHAMDULILLAH :)

Sume nih saya lalui berseorangan
Laluan-laluan ni semua dahla tak pernah sekali pun saya lalu
Kalau ada pun mungkin sekali, 2 kali tapi tak sempat ingat dan tak biasa lagi
(berbeza dgn area Putarajaya, Klang, Shah Alam and Gombak, mmg agak expert)
Agak cemas, tapi inilah dinamakan PENGALAMAN

Ramai org cakap saya MANJA
Tapi saya BERDIKARI
Campaklah saya ke mana pun, insyaAllah saya boleh hidup dengan izin Allah
Manja saya hanya dgn ibubapa dan kekasih hati saje okeh XD

So sekarang sedang mengadap blogy :)
Sebab dah selesa duk umah
(dan dah mula makan dengan banyak..hohoho)

2 beautiful judges:

SINGALAUTMETRO said...

syukur....Allah memberi perlindunganNya.

luvYOU said...

Singa ~ terima kaseh eh. :)
Awak sangat rajin komen blog sy kan. Dan sy tak komen blog awk pon. sy takut. sbb isu2 awak isu besar2...sy nih kurang sket ilmu tentang hal2 semasa. im sorry.

then again..THANK U SO MUSH!

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...