Monday, November 22, 2010

Picture of My Life Contest :)

Sila klik gambar di atas utk terus link ke contest ini :)



Assalamualaikum

Stalkers
Friends
Cik Fatah tersayang :)

dan special for encik aretikz :)

FOR THE 1ST TIME EVER !
Sy telah join contest PICTURE OF MY LIFE CONTEST.
Nak cube nasib kat contest nih.
Selama setahun lebeh blog ini ditubuhkan, x pernah terlintas untuk join mane-mane contest
So buat encik ARETIKZ yg kacak, bagilah sy chance utk menang . hehe.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cerita ini didedikasikan buat cik Fatah tersayang
It happened on my birthday which is 5th September 2010
Thank You sayang (^_^)


Malam tuh kt hotel di Melaka town dengan Ain, my bestfriend
5 September malam or Sabtu malam Ahad


....the rest of my life...ill be with u....
Kedengaran lagu Maher Zain, ringing tone yang di setkan hanya untuk Fatah kedengaran
(dlm hati) Ni mesti fatah call suruh siap cepat-cepat sebab nak kejar naik River Cruise ni

Fatah : Hello syg..
Saya : Yup,.. awak kat mane ni?
Fatah : sory..saya kena pergi kedai aksesori kereta.. Along minta tolong beli gam radio lah
Saya : Ok. takpe.. take time lah ok syg...
Fatah : Ok. and siap-siap tau.. nanti saya datang awak & Ain turun ok
Saya : Ok dear

10 minutes later....

Fatah text me saying that dia tak jmpa langsung satu pon kedai yang jual aksesori gam radio kereta
and I said takleh ke guna gam gajah
and he said mana boleh,...
dia macam tensen lah sebab dia kata dah banyak kali pusing town cari kedai yg along cakap tapi tak nampak satu pun kedai ala-ala nak jual gam radio kereta
so saya cakap takpelah ...slow-slow lah cari...kita bukan nak rushing pun.

20 minutes later.............

Saya : Hello sayang
Fatah : Sayang...sayang ada nampak wallet saya tak?
Saya : Haa?! Wallet?? Kenapa??
Fatah : Ish..wallet saya hilanglah sayang...
Saya : Awak biar betul... Bila awak sedar?
Fatah : Baru je tadi sayang
Saya : Awak pergi cari dululah.. Carilah di rumah ke.. Ok sayang? Cari betul-betul (dalam hati amatlah risau)

10 minutes later........
(Bunyi handphone Nokia ku kedengaran lagi)

Fatah : Sayang ...saya balik rumah dulu ye.. Nak kena cari wallet
Saya : (Dlm hati) Alamak...tak sempat lagi lah ni nak naik River Cruise Melaka. (Cakap) Takpelah sayang...take time ok sayang.... Slow-slow cari tu
Fatah : Ok

5 minutes later...

Di dalam bilik hotel

Ain : Dila..aku nak pergi kat kereta sekejap nak ambil baju kurung yang aku beli kat bazar tadi
Saya : Ish..macam bahaya aje... tak payah lah ambil..esok ajelah..
Ain : Alaaa...aku nak try jugak baju tu sekarang.....
Saya : Ok ok... tapi hati-hati tau..

15 minutes later........

Kedengaran lagi lagu Maher Zain-the rest of my life di udara..
Saya pun angkat call...

Fatah : Sayang! Tak jumpa lah wallet!
Saya : Ish! takkanlah.. So camane ni?? (nada amat risau)
Fatah : Rasanya dalam kereta awklah sayang
Saya : Rasanya takde pon... Sebab td Ain dsh turun bawah ambil barang rasanya kalau ada masti dia bagitau
Fatah : Can you do me a favor sayang.. please... Tolong check kan kereta awak...
Saya : Haaa?? Hurm..alright then.. Tunggu kejap ok sayang... saya turun kat car's parking..

Malas gila nak pakai tudug masa turun kat parking sebab ingatkan nak turun kejap aje
And Ain pelawa samada nak minta dia temankan atau tak...
And bagai pucuk ulam dicita ofcourses lah nak..
Kat bawah tu dah lah penuh lelaki-lelaki jahat je...huhu (imaginasi amat tinggi & mengarut)

Then sy pun sampai lah kt kereta...
And guess what??!
Ada sebiji kek bulat yang telah dinyalakan lilin di dalam kereta !!!!
Fatah!!....awak mmg sangat-sangat sweet !!!!!!

Oh my god ! 
Terus saya tanya Ain...
Where is him? Where is him?
Ain cakap ada...tapi dia pergi mana entah tadi..

Lagu maher zain kedengaran lagi..

Fatah : Dah jumpa belum wallet saya sayang?
Saya : Aaaaaaaaaa....nakal!!! Thanks sayang... Love you very-very much!
Fatah : Hehehehe....love u too
Saya : Oh my god! Oh my god! Where are you my dear?
Fatah : Ada ni... Jap lagi saya datang kat awak
Saya : ( ^____________^)

Datang satu Myvi merah menghampiri betul-betul di tepi Myvi saya
Kelihatan Fatah di dalam kereta dengan senyuman yang lebar
Keluar je dia kat pintu Myvi tu terus saya peluk dia kuat-kuat (Ops!...adegan ini tidak dapat dikawal oleh otak yang matang)

Thank you sayang...
Tak sangka lah...
Memang sangat-sangat surprise...
Saya ingatkan nak marah awak tadi sabab awak letak wallet merata-merata...
Tapi rupa-rupanye.. huhu.. Sangat-sangat sweet!!

And then Fatah suruh saya & Ain naik hotel & bersiap cepat-cepat untuk pergi makan cake before dia mencair..
So saya pun naik atas & salin baju cantik-cantik...

Sayang kamu Fatah, sayang kamu sangat-sangat. ^_^


Sekian cerita saya untuk CONTEST PICTURE OF MY LIFE. 



Saya tag 3 orang
1) Paan
2) Cik Ain
3) Cik Pqa

10 beautiful judges:

N@di@ said...

sweet moment gilew awww tahniah dear bes lah dapat surprise macam tu :D

[MiSs1904] said...

ak xpaham lg...nape tag..??

luvYOU said...

nadia ~ tenkiuuuuu :D hehehehehehe

awk joinlah contest nihhh jugak :D

luvYOU said...

paan ~ saje mau tag...heheheheh. masuklah contest tuh....

aReTikZ said...

weehuu ~ thanx 4 join.. rupanya.. sesuatu yang tidak disangka.. wakenabeb versi de amore.. hehe.. cuma.. gambar contest kat sidebar tiada pula tau.. yang disertakan link nya terus.. lum boleh jadi syarat lulus ni.. huhu..

luvYOU said...

aretikz ~ okeh2... dah bubuh. sory...td terlepas pandang..hhuhuhuhuuu :)

da letak da :)

[MiSs1904] said...

okeyh..da paham sekarang..~

Yana said...

sweet :)
sje jenguk contest.. hehe

☆aDihAys☆ said...

sooo sweet..

hope hubungan korg smpai ke jenjang pelamin..

all the best..

NuSaNa NoSa 91 said...

wah3~ sweet!! suke~~ ^_^

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...