Wednesday, October 27, 2010

To somebody that I care so much (1)

Budak sengal. Adeqku, Moon.

Mak and abah x mau senyum tym nih :( Mereka udah penat beraye :( Kg sebelah abah.



Abah dan Emak,
Assalamualaikum...
How are u abah? How are u emak?
Just about 5 hours ago from the phone u told me u both are fine
dan sajeje sy nak tanya abah & mak sekali lagi samada abah sehat ataupun tak
(as well as setiap kali call konfem tanye benda nih walaupun 5,6 kali call dlm satu hari. hehe)
I want to say THANK YOU for everything
From head to toe i want to apologize to any mistakes i did all these while
Jasamu dikenang, sampai mati pun takkan dapat akak balas jasa abah, jasa emak
Segunung intan atau segunung berlian pun x dapat membayar semula semua jasa2 abah dan emak
You sacrifice so much

As for mum, dari dalam perut emak lg akak dh terhutang budi
Emak jaga akak dari dalam kandungan mak, xpernah mak putus bg akak makan, bg akak minum, bg akak zat dari badan mak, akak sedut kalsium mak semata2 untuk pertumbuhan tulang akak, mak sakit gigi, sakit belakang sbb bawak akak and surely u never complained instead mak asyik tersenyum and bersyukur mak ade akak dalam perut. Thats wonderful :) How can i live without u :)
I love u mum ...really :)

As for abah, since akak dalam perut mak abah dh byk berjasa pd akak.
Bila mak x sihat jeh abah akan bawak mak pegi klinik sbb risaukan mak dan akak dalam perut.
Abah x penah lupa schedule checkup akak, abah x penah x bawak mak pegi klinik untuk pastikan kesihatan akak and foremost abah hantar mak g klinik swasta untuk make sure mak deliver akak dgn selesa and akak dilahirkan dgn sempurna dan terjaga dgn rapi. Abah xkisah, abah sanggup bayar beribu sedangkan at that tym kewangan abah bukanlah byk mcm sekarang.
Terima kaseh abah. I love u dad :)

Sejak akak lahir sampailah ke hari ini, abah x penah hampakan akak. Never!!
Part yang plg akak ingat mase akak kecik x sekolah lagi abah and mak ade belikan akak set2 buku tentang ensiklopedia Science yang berharga RM3000 sedangkan ketika itu keluarga kita bukanlah kaya mana. And dat tym akak pun x sekolah lagi, bace pon merangkak2. Dats y akak sgt berminat pd subjek Sains and no matter how its hard, i want to grow up and get job in Science area, xkesahlah keje apepon tp mesti dalam Science area. Alhamdulillah, im going to be a SCIENCE TEACHER in not less than 2 months!  And akak ingat lg akak sgt bangga dlu dlm kelas sbb menjadi satu2nya org yang ade komputer dalam kelas, mase tuh akak baru darjah 1. Akak sgt bangga mase tuh sbb akak boleh print out kan satu "welcoming banner" untuk pintu kelas mase akak darjah 3. Kalau x kerana abah, tentu akak x merasa nikmat nih sume. Akak penah mntak basikal, penah mintak walkman, discman, handphone, digital camera, laptop, kereta dan everything branded from head to toe tapi abah dan emak x pernah TAK BERJAYA TUNAIKAN! Ive got just everything !

So to abah and emak, malam nih akak sgt2 rindukan kamu berdua
Tak sabar nak blk rumah and cium tgn abah dan emak sekali lagi.
I just miss both of u so much!

Adeq,
akak sayang adeq juga
Sayang yang takde satu benda kat dunia pun yang dapat gantikan adeq akak nan sorg nih
Akak sayang sgt2 kat adeq
Adeq jgn nakal2 eh..jage diri baik2
Satu2nya permata hati akak di dunia ini, please take good care of urself

2 beautiful judges:

A129049 said...

patotlah akak gemok!
sedot lemak mak..~
ahahahaha
-adeQk`-

luvYOU said...

cish kau!
nak kate ko nih xskolah, tp ko masuk u..siap amik degree lagi..
manede janin dlm perot mak yg sedut lemak
kot ye pon ko nak nipu ko nipulah dgn bende yg akak xtau bhai..ayoyo...
ko buat ape tuh? intai akak eh? ingtkan xsudi intai..hehe

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...