Tuesday, March 22, 2011

All about my graduation day :) Thursday, 17th MARCH 2011 @ PICC (4)

Haaiiiiiiii bloggersssss.....
Sorry for those yang ikut entry All about my graduation dari siri 1 sampai 3 and dah janji nak tulis yg keempat tp haromm tak tulih2 pon..hee..
Bukan takmau tulih, tapi bile blk Putrajaya jeh, kepala fkir keje and keje and keje and Fatah :p..
Well..malam yang sunyi ini...ditemani bunyi-bunyian Putrajaya....sy nak coret sambungan kisah sebuah kotak ini..
Taktahu ke kotak mane satu?
Hehehehe...sila tekan previous entry okeh..:)

Kotak inilah yang menjadi misteri pd sume readers


Hehehehehe...
Sy ade kate kotak nih sgt2 special buat sy..
Jgn judge rupa luarannya yang mungkin ade org kate kotak hadiah biasa..ade reben puteh and kotak cokelat pokedot2..

Tapi pd sy,
Kotak ini cantek
Punye reben yang sgt-sgt cantek, satu jeh reben mcm nih yang ade dlm dunia :)
Kotak pokedot-pokedot yang sgt cantek, takkan jumpe pokedot yang same mcm nih dlm dunia..:)
Apatah lg tgk isinya !!
Subhanallah.. The best gift I ever received from a man :)..from a very lovely man :))

Jum check out whats inside the box
Ape yg buat sy menangis rindu, menangis terharu bila bukak kotak ni
Fatah..name dia Fatah :)
Or sometimes sy panggil sayang :) or manje :) or watsoever yang menunjukkan sy sayang dia :)
Okeh, jum check out ape isi dia kayh! :D

 Bukak kotak jeh terus nampak nota cinta nih :)

 Selak nota cinta, nampak pulak mende hijau nih :)

Mende hijau nih ape? 
Hehe..itu rahsia lah..yg penting sy ade satu tabiat mmg suke tido dgn mende kaler hijau nih :) Mende hijau nih ialah bnda yang plg Fatah syg, tapi hanya sbb sy suke tido dgn menda nih, dia sanggup bg pd sy..terharu :')
Thank you Fatah :)

Selak menda hijau tuh pulak, ade potret lukisan nih !!! :D
The best ever gift I ever received from any man !! :D 
Ya Allah...memang betul-betul terharu..menitis airmata sy bila dpt hadiah nih..ya Allah..dia mmg tahu cara nak buat sy sentiasa tersenyum sambil menangis! :')

Before sy dpt hadiah-hadiah nih sume, ade cerita sedih telah berlaku tau
KAMI GADUH BESAR !
Ye..ini serious punye gaduh
Kami siap mintak-mintak putus lagi
Siap goodbye babai and mintak masing-masing cara hal sndri tau!
Mase tuh ingat lagi saat Fatah melafazkan cerai talak satu tuh, sy ade dalam keta and tersangkut kat jalan dlm Kelana Jaya ondaway nak cari Kompleks Tabung Haji
Hujan pulak turun punyelah lebat..mcm tau aje hati sy yang sedang bersedih mase tuh
Entah apa silap sy, entah apa yang pd dia sy salah ckp sampai keadaan tegang sgt
And guess what? Pergaduhan berlaku 3 hari before konvo ! Among my BIGGEST day in life!
And after dat, lagsung tak call, tak msg, tak berhubung lgsg..apepun tak
Memang sedih tak ingat..tp LIFE must go on
Ini harapan mak abah, kena letak depan dulu harapan ibubapa nak tgk anak pegang skrol ijazah :')
Sy mmg dah pasrah gile dah mase tuh
Memang dah ingat nk let go aje relationship kitorg
And at the big day tuh, adik dtg bwak 2 hadiah
Satu bunga yang fluffy gile buat peluk and satu kotak
Mase adik bagi dua-dua hadiah tu ingat dari adik and boifren adik (ehem2..sorry adik..hee)
And dh tangkap gamba sume, tetibe baru nak tanye kepastian psl si kotak pokedot tuh

Sy : Adik, kotak nih padel (bf adik) bg eh?
Adik : Padel? Apehal lak dia nak bg akak?
Sy : Yelah..mane tahu nk amik hati bakal kakak ipar ke.. (yok yok oo aje bakal akak ipar..entah jadi ke tak. haha!)
Adik : Takde maknenye
Sy : So dr siapa kotak nih?
Adik : Dari dialah !
Sy : Dia sape?
Adik : Fatah lah kak
Sy : Haaa???!!!!! Bila dia bagi kat kau?
Adik : Semalam dia dtg UKM ajak kua makan and bg hadiah nih suruh bg kat akak
SY : Ha?? *terharu and speechless :')

OMG ! Dalam diam-diam tak msg or call, tak dgr kabar sikit pun, Fatah sempat dtg jauh-jauh dr Melaka ke Bangi utk jumpe adik utk sampaikan hadiah yg super sweet tuh pd adik and mntak smpaikan pd sy..
Itulah Fatah..itulah istimewanya dia..
Dia tahu BILA MASA YANG SESUAI UTK BUAT SY SENYUM SAMBIL MENANGIS :')
Selang beberapa jam, kami pun mula tulis msg and berbalas-balas msg
Sehinggalah harini, kami semakin BAHAGIA :) Alhamdulillah ;)

Jum nak tayang hadiah-hadiah dia secara satu persatu...hee



Da kantoi da mende hijau tuh ape...BAJU DIA ! Hehehehe 


Heheheheheheheheheheheehhehehehehehehehehehehe......
Settle sudah sumenye berkenaan hari bahagia sy..
Bkn hari kawen sy ye..hari KONVOKESYEN sy :)))
Kat bwah nih saje nak share gambar-gambar hadiah sy and apa kaitannya dgn bilik tdo sy kat Putrajaya tuu..
(Which tade kaitan pun. Hahaha)




Sekian sahaja persembahan sy malam ini
Adios
Mwah! ;D

PS : Fatah, I L.O.V.E YOU !

1 beautiful judges:

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...