Saturday, February 5, 2011

Online dari kampung dan kaitannya dgn rezeki posting :)

Salam

Morning all my dearie bloggers :)
All my dearie friends :)
My love, Fatah Abdul :)

Today, i had my breakfast kat kg belah mak
Sy dah ade kt umah nenek dr semalam pagi (Jumaat pagi)
So today's morning sy online kt umah nenek la :)

ALHAMDULILLAH
Rezeki sy sekarang melimpah ruah
Bermula dr rezeki posting dekat.
Iaitu di kala sume kwn2 sy mdpt posting di luar negeri masing-masing, sy pulak dpt Putrajaya which is only 40 minutes away from my home :) alhamdulillah
Kemudian sy dpt tahu sekolah sy dipostingkan iaitu SK Putrajaya Precint 11 (2) nih, ade lg 6 org cikgu-cikgu baru mcm sy turut sama dipostingkan di sini :) alhamdulillah
Kemudian sy dpt rumah sewa kt Precint 9 and its only 10 minutes away from school ! alhamdulillah
And then yesterday abah buat kenduri kesyukuran untuk sy and menunya ialah my most favorite dish, NASI AMBENG ! alhamdulillah :)
And mlm tadi kt kg pun nenek buat jamuan sikit untuk sy and sepupu sy yg selamat drp kekalutan Mesir. Nenek banje SATE ! alhamdulillah :)

Alhamdulillah ya Allah
Terima kaseh ya Allah
Semua ini rezeki drp ALLAH Subhanahu Wa Taala.
Sesungguhnya sy bersyukur menjadi diri sy :)

Kalau kite sorot 5 thn yg lepas, yang mana ketika mula-mula sy mndapat tawaran belajar
Sy telah ditempatkan di tenpat yg asing, tmpat yg sgt2 jauh dr keluarga
Iaitu Kedah
Mase tuh mmg hati terlampau berat nak pergi belah utara, terasa jauhh yang amat
Namun sy terimanya dgn REDHA :)
dan 5 thn setengah yang sy lalui amat byk mmberi pengajaran hidup dan sahabat-sahabat yang nilainya tak boleh dibeli dgn intan atau permata`

Tapi org kata hidup bagai pusingan roda :)
Kalau dulu sy mndapat tawaran belajar jauh dr keluarga, cemburu melihat rakan-rakan sy kerap pulang ke kampung setiap kali tiba musim cuti
Kini sy boleh tersenyum :)
Sy dipostingkan dekat pula dgn family :) manakala kwn2 sy kebanyakannya dipostingkan jauh dr family
Ini dikatakan roda :) dan rezeki :)
ALHAMDULILLAH :)

Doakan yang baik-baik ye utk sy :)
Terima kaseh :)

6 beautiful judges:

lynn angel said...

congratulations dear dah dapt tau posting mane.. All the best for u k.. :)

NOOR FATIN said...

tahniah awak. berkat kesabaran awak :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Kak Dilla lupa. Dpaat rumah sewa yang dekat dengan rumah Shag. Which is only take less than 5 minutes. Keke :P

Kak Dilla dah dekat Shag pulak jauh. Kat KL. Eeeee. Best nya jadi cikgu. Nt share lah 1st day tau! All the best kakak sayam ;)

Entri terbaru Shag : Mengira hari dan terus berdebar

Hamba Ilahi said...

nikmat Allah, jika mahu dihitung tidak terbilang banyaknya.

tetapi, antara sifatnya adalah apabila kamu bersyukur, nescaya akan ditambahkan nikmat tersebut.


sifir ini amat mudah, cuma kita yang jarang perasan. kan?


penulisan terbaru saya: saya kekal di Mesir buat masa ini


tutorial hebat: tips blogger terhebat yang saya tak pernah dengar mana-mana otai sebut setakat ini

IFA Athirah said...

alhmdulillah.bguslah cmtu :) rumah sewa dkt dgn skolah.skolah dkt jugak dgn rumah btol http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

ïêmå å¢klê§ said...

sate!!! bestnya...

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...