Saturday, February 19, 2011

Baru 2 minggu masuk keje, tiap minggu dah balik rumah!

Peta Precint 9. The place where i spend my free time sleeping. haha! 
Tekan bagi tumbesaran serta merta :)


Malam nih malam ahad
Means esok ahad
Means kene balik Putrajaya esok
Means Isnin KERJA !! Oh.

Walaupun kerja sy best, namun sy suke duduk umah mengadap muke mak abah :)
Mcm satu rahmat tau! :)
Well...makin dekat dgn rumah makin rase homsick lak.
Maybe sbb bile kite tau kite dekat, kite makin rase nak balik, nak balik. nak BALIK!
Teruk tak perangai? haha

Bukannya sbb sekolah tak best
FUHH.. sekolah plg best sekolah saya kut...SUMPAH BEST !!!! :D
Sampai skrg masih tak mengajar lagi
Dahlah cikgu-cikgu die sempoi-sempoi..huhuu
Dpt mengajar pun dalam 20 waktu jeh seminggu..
Makcik-makcik sy yg keje cikgu dah lame pon jelesh tau! Hee..

Tapi tulah...ye kawan-kawan
Sesungguhnya sy mmg suke BALIK RUMAH
Ohh.ohh..balik kampung
Ohh..ohh..balik kampung...
Hati girang......

Hee...I suke balik Banting tau! 40 minit dh sampai Banting dr Putrajaya...suke10000x!
So korang korang korang yang tempat keje or tempat study tuh dekat dgn umah, pekata spend lebeh mase dgn family kalau korang FREE weekend tuh.
Sure mak ayah korang takkan punye rase terbeban kalau korg balik :)
Spend mase dgn mak ayah selagi ade waktu, ade peluang, ade umur yang panjang
Sebab detik and waktu takleh berulang.
Esok-esok kalau mak ayah dah takde, sekurang-kurangnya kita boleh tersenyum sbb kita dah cube curah kasih sayang and spend masa sebaiknya dgn mereka :)

Entry muhasabah diri utk semua orang
InsyaAllah.

Moral values :

HARGAILAH SELAGI ADA WAKTU. 
TATAPLAH WAJAHNYA SELAGI ADA DI DEPAN MATA
SAYANGILAH SELAGI KASIH SAYANG MASIH BOLEH DIRASA. 
JANGAN MENYESAL DI KEMUDIAN HARI 
KERANA MASA TIDAK AKAN KEMBALI :)

Adios.

5 beautiful judges:

munna said...

betul tu dilla... sekarg nilah kita nak hargai parents kita... nanti klu dah takde baru nak menyesal tak guna....welcome back cikgu dilla

Puan Besar Shag Yahaya said...

Haa, sebab tu Shag sanggup ulang alik dari KL ke Putrajaya setiap hari. Homesick kuat gila! haha ;D

Puanbee said...

allhamdulillah dah dapat kerja..tak der lah murung2 kat blog nih haha

rindu jugak mana lah dilla tk nyembok kat blog kak bee tu..

dilla sayam jom join contest kak bee yer..nanti kalau dapat mouse pad tu kak bee letak gmabo kita berdua buat kenangan!

NOOR FATIN said...

bestnya jadi cikgu!! hehhee. betol2 kalau kita dok jauh dari keluarga, mesti homesick kan. hehe

takecare tauu!! :)

Miss Sunshine said...

waa.... nak balik jugak...
tapi jauh sangat...
waaaa.. homesick ni...

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...