Saturday, May 14, 2011

What a weekend ! [diary]

Ini cerita hampir basi :p

Ini kisah weekend minggu lps..
Fatah datang!!...:D

Mcm orang gila tunggu Fatah datang. EXCITED !!

Semangat gila tapau sambal goreng mak buat semata-mata nak picnic ngan Fatah
Part paling terharu ialah...kereta Fatah masuk bengkel, ( dua-dua kereta GTI & Myvi pulak tuh )
so guess what??
He come all away from Alor Gajah to KTM Seremban by his scooter besar tuh name ape ntah..
Sampai KTM UKM Bangi lebeh kurang pukul 3 ptg dalam keadaan penat and lapar..
Kesian dia :'(((
And..and..and...sy pulak datang lewat setengah jamm.. Kesian Fatah tunggu saya datang dlm keadaan panas, penat and amat-amat lapar... :'(((

Bila dah sampai jeh sy, sy nampak dia dah selamat ngapp sebijik karipap. Hihi. Kecian dia
So sy amik dia and angkut direct terus ke masjid UKM and picnic kat situ aje instead nak picnic kat Tasek Putrajaya td. Hoho
So kami makan-makan kat situ dgn lahapnya (ops, Fatah jeh yg lahap, sy sopan okeh :p)

After kenyang yang amat, kitorg gerak balik Putrajaya and bawak Fatah ke tempat mandi, dia kata nak salin baju nak mandi sbb berpeluh teruk sgt
So after settle everything, kitorang gerak ke IOI Mall, Puchong sbb dah janji nak beli baju utk Fatah kat kedai F.O.S.
F.O.S jeh ade baju saiz Fatah yang cantek-cantek :))
So dpt grab 3 helai baju sekaligus plus dpt beli sehelai kat F.O.S Melaka beberapa minggu yg lepas.
Alhamdulillah, dpt belikan 4 helai baju utk Fatah :)
And terus headed ke cinema nak tgk cite Fast Furious 5
Oh ! The movie is dem dem COOLLL !!! :D Best gile ! Sumpah best gile wooo !!!
and after 8 pm baru kitorg balik Putrajaya sebab Fatah nak tgk bola, CHELSEA vs MAN UNITED.

YES !! terselamat !!
Fatah ade mmber kat Putrajaya so takyah teman dia g tgk bola..bosan lah sy mengadap tv nanti :(
So hantar Fatah kat Mamak Kembar Precint 9 utk jumpa Ajai, sy blah balik umah mandi-mandi baring-baring mmg harrammm terus tidoqq ! haha.

Kecian Fatah malam tuh tido dgn Ajai :p
And memang tak wish gudnite ke..ape ke kat dia..hoho

So pagi Isnin mmg kelam kabut nak g sekolah call-call Fatah tak jaga langsung! haih.
Den nak pegi sekolah nih...kenapalah tak dapek nak call nih...
Fatah nih kalau tido lewat...masyaAllah mmg liat gile nak bangunnnn...
So pegi jelah sekolah, dalam pukul 9 pagi barulah dia terhegeh-hegeh call..haish
Pagi tuh Fatah nak pegi Herbalife HQ nak amik produk so kena dtg sekolah amik kereta sy sbb kereta Ajai nak guna Ajai nak pegi keje..
So Fatah dtg sekolah amik kete..terus pegi sarapan dgn Ajai and direct g Herbalife HQ.

Balik sekolah Fatah yang amik..
Fatah amik dalam pukul 2 ptg and terus hantar sy balik rumah utk mandi-mandi and tuka baju nak pegi makan
After settle bab pengurusan diri terus direct g Alamanda makan kat fudcourt
After dat terus pegi Avon Precint 14 nak beli perfume utk Fatah :)
At that tym, pelik jugak napa Fatah tanak ikut turun masuk Avon pilih perfume
Naseblah Fatah oi...den amik perfume ikut selera den..hihi
And masuk kete nak bagi perfume jeh, nampak 2 biji kek secret recipe !!!
Huhu..Fatah belikan Yogurt Cheesecake and Choc Cheesecake from Secret Recipe !!
Kitorg dapat habiskan dua-dua cheesecake dalam masa tak sampai 2 minit pun ! haha. Gile gelojoh kan? :p

So drp Precint 14 terus heading pegi kedai Ameerali nak makan the most delicious NAN KEEMA in the whole world !! :D Seriously !!! :D
Sedapppp gile !!!

Nan Keema nih mmg rupa SEJIBIK mcm pizza ! tapi lebeh cedap daripada PIZZA ! :D

After having the most tasteful nan keema, terus drive Fatah g KTM Seremban sbb dia tak larat nak amik KTM dr Bangi
So agak bagus jugak sbb we can spend more time along the highway to Seremban :D

Sampai jeh KTM Seremban terus masing-masing bawak haluan masing-masing
Mmg sedeh gile mase tuh sbb nak kena berpisah semula dahhh :(
So masa nak drive balik ke KL semula, tak sangka Fatah ade kat belakang follow dgn scooter besarnya..
and guess what?? sy silap JALAN !! haha.
Menggelabah cik Fatah call-call sy guide jalan balik semula ke jalan menuju ke highway KL
huhu
And part paling best is, FATAH ESCORT DGN MOTOR TUH DR BANDAR SEREMBAN SEHINGGA KE EXIT HIGHWAY KL..hoho.
Mmg terharu gile .......wuuuuu...
Bayangkan kite naik kete and ade sebijik motor kat belakang yang ikut jeh mana kita pegi sampailah kite masuk ke jalan yang betul..huuuuuu :')

 Itulah sayang sy dgn skuter besar warna merahnya :))) CHOMELS! :D

So itulah cerita tentang weekend yang amat bermakna buat saya..
Aming the most valuable weekend i ever had :')...


THANK YOU my dear Fatah FOR EVERYTHING :D...

2 beautiful judges:

munna said...

dah lama x kesini...nak sikit nan kemma tu...

spywriter said...

wah~~~~bestnyer crita ini~~~~
sgt sgt sgt sgt terharu~~~
semoga kekal selamanya kak~~~
wish u luck~~~
love u kakak~~~

The togetherness

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...